VUKAO KERUŠU NA POVOCU DOK SE ŠTENILA, A KUČIĆE STAVLJAO U KESE! Mučan prizor u centru Podgorice, a evo ko je pomogao životinjama

Kurir/T.S.

Protiv S. M. iz Podgorice podneta je prijava podgoričkoj policiji zbog mučenja psa, nakon što je u utorak uveče u centru grada viđen kako na povocu vuče ženku mešanca koja se šteni, dok je umotavao prethodno rođene štence u kese i stavljao u ranac.

Iz Uprave policije nisu odgovorili na pitanja "Vijesti" povodom prijave, kao i povodom izjava volontera i aktivista za zaštitu životinja koji su u trenutku incidenta tražili pomoć policijskih službenika, da su policijski službenici odbili da pruže takvu pomoć, navodeći da nisu mogli ništa da urade, da nisu nadležni, da nema krivičnog dela.

U odnosu na isto lice, zbog postupanja prema istom psu, ranije je podneto više prijava. U poslednjem, između ostalog, podseća se da je S. M. pronašao psa na ulici pre oko godinu dana, da je udomio psa, a da su građani posle izvesnog vremena počeli da primećuju da je mučio psa na razne načine. :

- Da ga vuče, nikad ne pušta sa povoca, da ga diže u vazduh sa povocem, da ga hraniš pivom i opušcima. Konkretno, prijavila sam ga policiji pre oko mesec dana zbog torture i agresivnog ponašanja prema meni, kao i dostavila dokaze o prijavama drugih građana za isto krivično delo. Koliko ja znam, niko nije odgovarao na ove izveštaje - piše, između ostalog, u poslednjoj prijavi, a u koji su "Vijesti" imale uvid.

"Danas sam primila poziv, a onda..."

Podnosilac predstavke M.D. zatim opisuje najnoviji događaj koji ju je naterao da podnese novu prijavu:

- Danas oko 16.58 časova primila sam poziv na broj telefona... sa broja 06kkkkkkk, gde mi je jedna gospođa, znajući da sam volonter u azilu za pse, rekla da odmah dođem u centar grada, jer se S. M. tu zatekao sa psom i da se pas oštenio, a da su pomenuti štenci umotani u kesu i stavljeni u njegov ranac, gde ga je ona, zajedno sa prolaznicima, ubeđivala da ih izvadi i on se, nakon što je izvadio štenad, udaljio, ali je vukao psa koji je nastavila da se šteni po putu -  navodi se u izveštaju.

Vijesti/Rada Brajović 

"Potom je izvadio PVC kesu iz ranca..."

Potom su, kako dodaje, podnositeljka prijave i njena prijateljica oko 17 časova stigli u Ulicu Njegoševu, gde su zatekli S.M. koji je vukao psa na povocu i koji im je, nakon što su mu prišli, izvikivao uvredljive reči.

- Nakon toga sam incident prijavila policiji telefonom, gde sam ih zamolila da odmah pošalju policijske službenike, kako bi reagovali. S. M. je nastavio da se kreće preko mosta Milenijum, a M. (prijateljica) je nastavila da ga prati, kako ga ne bi izgubili iz vida zbog psa kojeg je vukao, a koji je još uvek bio na povocu - navodi se u prijavi.

Kako se dodaje, M. je kasnije pozvala podnositeljku i rekla joj da ide prema OB Podgorica, gde je otišao i S. M.

- Kada smo stigli ispred OB Podgorica, zamolili smo službenike koji su se nalazili ispred ulaza da reaguju, jer je u toku izvršenje krivičnog dela, odnosno mučenje psa koji nastavlja da laje ispred zgrade. ulaz OB Podgorica, a navedeni ga ne pušta sa povoca i ne dozvoljava nikome od volontera iz prihvatilišta da priđe i pomogne psu. U jednom trenutku, S.M. iz njenog ranca vadi PVC kesu, koju mu je uzeo volonter R.T., a ispostavilo se da se u torbi nalazi ono na šta je sumnjala, a to je ugušeni pas sa placentom - navodi se u izveštaju. 

Ženka sa tri šteneta, koje su građani i volonteri uspeli spasiti, privremeno je smeštena u prihvatilište za napuštene životinje na Vrelima Ribničkim, u naselju Konik, u Podgorici. U prihvatilištu su u dva navrata, tokom leta, zbog prisustva virusa i uginuća desetina štenaca, uvedene mere zabrane prijema novih pasa. Zbog toga volonteri traže smeštaj van skloništa za ženku koja je oduzeta od S.M.

Trenutno nema epiloga ovog slučaja, dok se navodi da će biti podneta i prijava na rad službenika policije — jer postupanje nije bilo profesionalno i odgovorno. 

Kurir.rs/Vijesti/ Prenela: M.S.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

UZNEMIRUJUĆE Žena pregazila psa na Bezanijskoj Kosi  Instagram