Kejt Midlton završila sa hemoterapijom pa odmah otišla njima u posetu: Evo gde je provela dan sa Vilijamom

Neočekivani izlazak okarakterisao se kao prvi javni angažman princeze Kejt Midlton od kada je 9. septembra objavila da je završila lečenje hemoterapijom, šest meseci nakon što je u martu izjavila da je na lečenju od raka.

Danny Lawson/WPA Pool/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dana 10. oktobra, princ i princeza od Velsa posetili su grad u Engleskoj kako bi pokazali podršku zajednici nakon smrtonosnog napada koji se desio u julu u Sautportu. Neočekivani izlazak okarakterisao se kao prvi javni angažman princeze Kejt Midlton od kada je 9. septembra objavila da je završila lečenje hemoterapijom, šest meseci nakon što je u martu izjavila da je na lečenju od raka.

Danny Lawson/WPA Pool/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Princ Vilijam i princeza Kejt susreli su se sa vatrogasnim vozilom, vozilom hitne pomoći, ambulantnim vozilima i policijskim službama u centru Sautport zajednice i čuli o iskustvu reagovanja na tragični napad i kako je to uticalo na njihovo mentalno zdravlje. Povod je 10. oktobar koji je Svetski dan mentalnog zdravlja, a članovi kraljevske porodice su takođe proveli vreme sa stručnjacima za mentalno zdravlje koji su u mesecima od tada pružali podršku onima koji su prvi odgovorili.

Princ i princeza od Velsa su se takođe privatno sastali sa porodicama troje dece koja su poginula 29. jula i učiteljicom plesa koja je bila tamo kada se napad dogodio. U masovnom ubadanju nožem povređeno je još deset osoba, a za ubistvo tri devojke od tada je optužen 17-godišnji mladić.

Danny Lawson / PA Images / Profimedia 

Ljudi razumeju da su princ i princeza želeli da posete Sautport kako bi pokazali zajednici da nisu zaboravljeni i da će nastaviti da stoje uz njih.

Danny Lawson / PA Images / Profimedia 

Princeza od Velsa pridružila se svom suprugu kako bi pokazala podršku i empatiju zajednici i porodicama žrtava. Princ i princeza od Velsa, koji imaju troje dece, izdali su izjavu saosećanja u vreme uboda nožem u kojoj se pominje njihova perspektiva kao roditelja.

(Kurir.rs/M.J)

This browser does not support the video element.

Jedan život vodi za javnost, a privatno sudeluje bolestima koji prevrću želudac!  Kurir televizija