Prva dama Dnevnika izbegla surovu sudbinu: Jedna odluka je spasila smrti, nikada to nije zaboravila

Radivoje Lola Đukić koji je ujedno i bio i jedan od pokretača TelevizijeBeograd, pozvao je zanosnu Dušanku na audiciju za voditelje

Printcreen/Youtube/RTS

Dušanka Kalanj bila je prva dama Dnevnika i zauvek će njeno ime ostati ispisano u istoriji Televizije. Radivoje Lola Đukić koji je ujedno i bio i jedan od pokretača TelevizijeBeograd, pozvao je zanosnu Dušanku na audiciju za voditelje. Dugo je dugo  da li da prihvati ovaj poziv.

Printcreen/Youtube/RTS 

Kad je odlučila da se oproba u tome, nije slutila da će joj audicija promeniti život u potpunosti. Kada je diplomirala i poželela da ode sa televizije, urednik joj nije dozvolio. Očekivala je da bude profesor engleskog, nije ni sanjala da će penziju dočekati u prostorijama Televizije Beograd.

Printcreen/Youtube/RTS 

Sudbina se često poigrala sa Dušankom.  Prve vesti pročitala je 1958. godine, iz studija na Sajmu, zajedno sa kolegom Mićom Orlovićem. Bila je veoma posvećena poslu, profesionalna i uzor mnogima. Njena posvećenost mogla je koštati i života.

RTS Printscreen 

U noći aprila 1999. godine kada je bombardovana zgrada Televizije, Dušanka je radila. Otišla je kući svega nekoliko sati pre nego što su zgradu pogodile bombe NATO pakta. Govorila da je to jedan od najstrašnijih i najtužnijih dana u njenom životu.

Dušanka je preminula u martu 2010. godine.

(Kurir.rs/M.J)