"Miholjski susreti sela" u Lešnici kod Loznice: Manifestacija počinje u 10 časova, pripremljen bogat i interesantan program

Svečano otvaranje je u 15 časova uz prigodan kulturno umetnički i program za decu

Kurir/T.Ilić

LOZNICA – Četvrti ‘‘Miholjski susreti sela’‘ u Lešnici biće održani u subotu, a organizatori su MZ Lešnica, Turistička organizacija grada Loznice (TOGL) i lešnički privrednici uz podršku Grada Loznice i pokroviteljstvo Ministarstva za brigu o selu.

Manifestacija počinje u 10 časova, a kako je saopšteno iz TOGL pripremljen je veoma bogat i interesantan program za sve generacije.

Svečano otvaranje je u 15 časova uz prigodan kulturno umetnički i program za decu, ali će dešavanja biti već od deset sati. Program počinje kulinarskim takmičenjem ‘’Lešnički kotlić’’, dva sata kasnije kreće etno-bazar sa velikim brojem izlagača, a potom sledi predstavljanje lešničkih privrednika i ostala dešavanja. Biće održan dečji karneval, ’’Parada budućnosti’’ u kojoj će u defileu kroz Lešnicu učestvovati deca sa roditeljima, razna sportska nadmetanja.

Posle degustacije kotlića sledi i proglašenje pobednika. Susrete zatvara koncert popularnog pevača Dženana Lončarevića u centru Lešnice, od 18 časova. ‘‘

Miholjski susreti sela’’ okupiće ove godine 1.775 sela, a biće uključeno rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca širom Srbije.

Kurir.rs/T.I.