TONI NADAL ŠOKIRAO NAKON ŠTO JE RAFA NAJAVIO KRAJ: Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena!

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, govorio je za medije nakon što je jedan od najboljih tenisera svih vremena najavio kraj karijere.

EPA/Yoan Valat, AP/Thibault Camus, EPA/Martin Divíšek

Vest o odlasku Nadala u penziju iznenadila je mnoge, iako je bilo pitanje vremena kada će "bik sa Majorke" zvanično najaviti kraj.

Podsetimo, u emotivnoj objavi Španac je poručio da će nakon Dejvis kupa ove godine završiti karijeru profesionalnog tenisera.

"Kada se nešto završi, uvek se oseća tuga, ali sam srećan što vidim uticaj koji je Rafael ostavio u svetu sporta. Da mi je 2004. godine neko rekao da će moj nećak otići u penziju 2024. godine nakon što je osvojio sve što je osvojio, ne bih mogao da zamislim. Rafa je osvojio 22 grend slem titule tokom svoje karijere, što je sportski rekord za koji je često rizikovao svoje zdravlje, čak i kada je bio povređen. Da Rafa nije ponekad rizikovao, njegov trofejni kabinet bi danas bio mnogo manji", rekao je Toni Nadal za "Radio Marka", a zatim se osvrnuo na period kada je trenirao nećaka:

"Uvek sam bio trener koji se bojao gubitka. Uvek sam znao da postoji vrlo mala razlika između pobede i poraza i da, ako ne ideš do kraja, verovatno ćeš izgubiti".

Govorio je i o celoj karijeri Rafaela, a pritom odao priznanje Novaku Đokoviću.

"Mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji da nije imao toliko povreda. Kada me ljudi pitaju ko je najbolji u istoriji, kažem: "Najbolji u istoriji je Đoković zbog svega što je postigao, a onaj koji je igrao najbolji tenis je Federer". Ali mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji da nije imao toliko povreda".

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću  RTS