Svi gledaju u ruke Kejt Midlton: Jedan detalj zaintrigirao javnost, a ljudi se pitali da li je to posledica hemoterapije

Princ Vilijam je otkrio da je razlog zašto je zaprosio Kejt vereničkim prstenom svoje majke bio da bi je mogao da drži "blizu svega". Za njega je to veoma poseban i sentimentalan komad.

Danny Lawson/WPA Pool/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ i princeza od Velsa vratili su se brojnim kraljevskim dužnostima, a juče su posetili porodice žrtava napada nožem u Sautportu. Razgovarali su sa njima i pružili im podršku. 

Danny Lawson/WPA Pool/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Veliku pažnju privukla je pojava princeze Kejt Midlton, koja je nedavno objavila da je završila sa lečenjem i da se vraća kraljevskim dužnostima.

Paparaci su fotografisali kraljevski par, a ljudima je veliku pažnju privuklo to što Kejt Midlton nije nosila verenilčki prsten, a istu stvar je uradila kada je u avgustu sa Vilijamom čestitala timu Velike Britanije na uspesima na OI u Parizu.

i-Images / Eyevine / Profimedia 

Taj nakit nije ponela ni prošlog meseca kada je saopštila da je završila sa hemioterapijom. Mnogi sumnjaju da ga ne nosi zbog hemoterapije.

- Hemoterapija može podstaći zadržavanje tečnosti u rukama, zbog čega mnogi pacijenti tokom lečenja od raka moraju da skinu prstenje - objasnio je onkolog za britanski Hello.

Profimedia 

Verenički prsten Kejt Midlton je ovalni prsten sa cejlonskim safirom u 18-karatnom belom zlatu. Safir od 12 karata okružen je impresivnim dijamantima od 14 solitera. Ima zadivljujuću istoriju, kralj Čarls ga je svojevremeno pokloni princezi Dajani. 

Bogata istorija prstena

Dizajn ovog prstena datira još iz 1840. godine. Britanskom draguljaru po imenu Garrard princ Albert je naručio da napravi komad nakita za kraljicu Viktoriju, koja je bila njegova buduća supruga. Bio je to broš od safira i dijamanata.

Profimedia  Reč je o prstenu princeze Dajane

Kraljica Viktorija je toliko volela komad. Ne samo da ga je nosila na dan venčanja, već i sve dok njen muž nije preminuo 1861. Kada je kraljica Viktorija umrla 1901. godine, postala je nasledstvo krune nakon što ga je tako proglasila.

Zbog toga što je bio nasleđe, od tada ga je nosila svaka kraljica, a poslednja je bila kraljica Elizabeta. Kraljica Elizabeta je viđena kako ga nosi nekoliko puta tokom svog života.

Pre nego što je kralj Čarls zaprosio princezu Dajanu, odabrao je nekoliko Garardovih prstenova da joj se poklone. Jedan od komada u ovoj kolekciji bio je zadivljujući prsten sa safirom i dijamantima.

Profimedia  Verenički prsten čija je cena skoro pola miliona evra

Čarls ga je odabrao jer ga je podsetio na broš od safira i dijamanata koji je često viđao da nosi njegova baka. Prijavljeno je da je Dajana odabrala odvažni verenički prsten sa safirom i dijamantima jer je pristajao njenim plavim očima.

Princ Vilijam je otkrio da je razlog zašto je zaprosio Kejt vereničkim prstenom svoje majke bio da bi je mogao da drži "blizu svega". Za njega je to veoma poseban i sentimentalan komad.

(Kurir.rs/I.M.)