BRUTALNI UBICA SA PAGA ŽALIO SE NA PRESUDU ZBOG OVOGA! Sud doneo konačnu odluku, Srbin će zbog ubistva "škaljarca" robijati 19 godina

Duško Tanasković, državljanin Srbije, pravosnažno je osuđen u Hrvatskoj zbog likvidacije Gorana Vlaovića u avgustu 2022. godine.

Youtube/Zadarski. hr, BETA Zvonko Kučelin

Hrvatski Visoki kazneni sud (VKS) potvrdio je presudu za brutalnu likvidaciju na Zrću na Pagu kada je u avgustu 2022. ispred noćnoga kluba "Noa" ubijen navodni pripadnik škaljarskoga klana, crnogorski državljanin Goran Vlaović. Ubica, navodni pripadnik suprotstavljenoga kavačkoga klana, državljanin Srbije Duško Tanasković, zbog ubistva je pred zadarskim Županijskim sudom bio nepravosnažno osuđen na 19 godina zatvora, a sada je presuda postala pravosnažna.

Tanasković, rodom iz Kragujevca, žalio se na presudu tvrdeći kako je osuđen bez da je sud utvrdio motiv ubistva, te da je sud bez ikakvih dokaza utvrdio kako je on unapred planirao ubistvo, kao i da nije utvrđeno da li je u trenutku ubistva on bio uračunljiv.

- Izrečena kazna je adekvatna. Ispravno je prvostepeni sud verbalno izražavanje žaljenja na raspravi ocenio kao pokušaj umanjenja krivične odgovornosti, što je i valjano obrazložio. Prvostepeni sud je ispravno ocenio otežavajući odnos optuženog prema krivičnom delu koje se ogleda u izostanku žaljenja i kajanja prema učinjenom i prema članovima njegove porodice, njegovu raniju osuđivanost zbog krivičnih dela s elementima nasilja, kao i da je krivično delo počinio nedugo nakon što je izašao s izdržavanja kazne zatvora, na javnom mestu, pred većim brojem ljudi. Prvostepeni sud je pravilno utvrdio da su "izostale olakšavajuće okolnosti" - naveo je Visoki kazneni sud u obrazloženju odluke.

- Vezano za navode žalbe da prvostepeni sud nije utvrdio motiv zbog kojeg bi optuženi počinio krivično delo, treba navesti da motiv kod krivičnog dela ubistva nije relevantan pored objektivno utvrđenih okolnosti dela, jer ne predstavlja bitno obeležje inkriminisanog krivičnog dela - naveo je Visoki kazneni sud u obrazloženju odluke kojom je odbio Tanaskovićevu žalbu.

Takođe, naveo je VKS, "suprotno žalbi, upravo iz načina na koji je krivično delo počinjeno, gde optuženi ispred kluba čeka žrtvu koju ne poznaje niti je s njom imao bilo kakve sukobe pre toga, nakon čega, čim ovaj izlazi iz kluba, kreće za njim i iz neposredne blizine, s leđa mu ispaljuje hitac u glavu, te se odmah zatim daje u bekstvo, odbacujući istovremeno ranac i stvari koje je imao kod sebe, pa i odeću, a neposredno pre hapšenja, prema navodima policije, pokušava da razbije i uništi mobilni telefon koji je imao kod sebe, ukazuje da je optuženik ovo delo pripremao i počinio sa direktnim umišljajem", zaključili su na VKS-u.

Instagram  Dragana Banić

Podsetimo, Goran Vlaović je u trenutku ubistva bio sa prijateljima u noćnom klubu, a sa njim je bila i njegova devojka, inače bivša misica Dragana Banić. Dragana je kasnije pričala "da je ranije otišla kući, te da joj je prijatelj javio da su pucali na Gorana".

- Posle sam prepoznala njegovo telo - izjavila je ona tokom postupka.

(Kurir.rs - Jutarnji list)