TREBA NAM REPRIZA PROTIV SRBIJE: Prva zvezda reprezentacije Rusije želi novu utakmicu sa Orlovima

Aleksandar Golovin se nada da će njegova selekcija odigrati još jedan meč protiv našeg nacionalnog tima

Mike Kireev/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Rusije nalazi se u teškoj situaciji, pošto već dve godine ne može da igra zvanična takmičenja pod okriljem FIFA i UEFA.

Rusi su prinuđeni da u zvaničnim terminima koje druge reprezentacije koriste za učešće u Ligi nacija ili kvalifikacijama za velika takmičenja, igraju samo prijateljske utakmice. I ne ide im na ruku da pronađu kvalitetne protivnike. Uglavnom su igrali sa reprezentacijama koje nemaju veliki kvalitet, a dolazile se iz Azije, Afrike i Srednje Amerike.

Frederic DIDES/PANORAMIC / imago sportfotodienst / Profimedia 

Jedina reprezentacija elitnog ranga koja je u protekle dve godine igrala protiv Rusije bila je selekcija Srbije. Taj meč je odigran 21. marta u Moskvi, a Rusi su bili bolji, pobedivši rezultatom 4:0. Razlog za visok poraz Orlova bilo je isključenje Milana Gajića u 20. minutu. Rusi su potom iz penala poveli i na kraju iskoristili brojčanu prednost. Sudija iz Turske Arda Kardešler je tom odlukom bukvalno upropastio prijateljski meč, iako je, ruku na srce, radio sve po propisima. Faul Gajića jeste bio za isključenje i penal.

Ovih dana fudbaleri Rusije su se okupili u Moskvi, gde rade sa selektorom Valerijom Karpinom. Prva zvezda njihovog tima Aleksandar Golovin, koji igra za Monako, otvoreno je govorio o teškoj situaciji u kojoj se nalazi nacionalni fudbalski tim.

Upravo je Aleksandar Golovin prizvao novu utakmicu sa Srbijom, ovaj put sa izjednačenim snagama na terenu, jer meč odigran u martu nije pokazao realan odnos kvaliteta, niti je pomogao u bilo čemu selektorima Draganu Stojkoviću i Valeriju Karpinu.

Vladimir Pesnya/STARSPORT 

Na pitanje novinara koji protivnik je bio najzanimljiviji u protekle dve godine, Golovin je kao iz topa odgovorio:

- Srbija!

Potom je usledilo pitanje, da li bi bio za reprizu.

- Da, igrali su sa igračem manje u prvom meču. Imaju kvalitetne fudbalere, skoro svi igraju u vrhunskim klubovima. Bilo bi zanimljivo videti kako bismo mi izgledali protiv njih, kada bi bili jednaki uslovi za obe reprezentacije - objasnio je Aleksandar Golovin.

Kurir sport/Match TV

This browser does not support the video element.

U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem   Kurir televizija