NEMCI, SRAM VAS BILO: Pogledajte malo u vaše dvorište, pa onda pričajte o stadionu u Zenici! I da se istuširate, teško možete oprati neke stvari...

Hasan Bratic/DeFodi Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nemci, "moralne gromade" došli su na Balkan da nam drže lekcije. Put ih je naveo u Bosnu i Hercegovinu, a verovatno bi isto pokušali i da su u nekoj drugoj državi bivše Juge.

Ta gospoda gde god da dođu zgroze se viđenim. Prosto nisu navikli da vide drvenu klupu na kojoj sede igrači ili tuš koji se koristi već 10-15 godina. 

Da oni decenijama ne mešaju svoje prste, verovatno bi stadion u Zenici bio na svetskom nivou, ali ovako im je lakše i bolje - ono što su oni sami uništili (na nekom drugom terenu, ne travnatom), sada dolaze i pljuju.

Krenimo redom. Prvo i osnovno - stadion Čelika je apsolutno korektan i pristojan sportski objekat koji zadovoljava standarde FIFA i UEFA. Nema zlatnih tuševa, niti supermodernih svlačionica, ali imaju jedni sasvim korektni uslovi. Ne za razmažene zvezdice, ali da za bilo kojeg normalnog fudbalera. 

Kao neko ko ima mnogo, mnogo više nego što mu je potrebno, što on nije uzeo i rekao: Doniraćemo vam nove svlačionice. Ispali bi šmekeri i prava gospoda. Ovako, pitanje je da li bi i tuširanje pomoglo, da operu sve što je potrebno oprati kada dođe na ova podneblja.

Što se tiče nemačkih medija, pre svega RTL, koji je potrčao brže bolje da se sprda sa stadionom. Dokle više njihove lekcije?! Umesto poštovanja, jer su gosti u drugoj državi, oni dolaze da traže propuste i da se sprdaju na taj račun. 

E, pošto se već prave pametni, da ih upitamo za par "sitnih" propusta u njihovoj uređenoj državi:

Gde su bili oni u redu (dva sata čekanja napolju po pljusku) za ulazak u medijsku zonu stadiona u Gelzerkirhenu jer radi samo jedan jedini ulaz i skener?

Gde su bili da kažu kakve su to novinarske pozicije na "krovu" stadiona gde si vidi samo šipka?

Gde su bili da pogledaju pojedine toalete na stadionu u Minhenu u koje nije moglo da se uđe od smrada?

Gde su bili kada nesposobni organizatori EURO 2024 nisu uspevali da odštampaju akreditacije medijima iz celog sveta čitavih sedam dana?

Gde su bili kada ljudi ne mogu da uđu na stadion jer im sistem (taj savršeni njihov sistem) ne prepoznajte akreditacije?

Gde su bili kada su vozovi kasnili satima tokom EURO 2024?

Gde su bili dok im prokišnjava stadion u Dortmundu? Da li bi se možda tu tuširali na otvorenom, ako im već smetaju tuševi u BiH?

Gde su, uopšte, bili tokom najgore organizovanog Evropskog prvenstva u istoriji fudbala?!

A, da... Svoje dvorište ne vide. Ili se prave da ne vide. Pa, zar nije zanimljivije brljati po Bosni i Hercegovini, Srbiji, Balkanu...

Neka dobiju večeras odgovor od fudbalera BiH na terenu. 

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Nemci jure sudije  RTS1