Loops stiže u Threads aplikaciju: Šta je ova funkcija i kako funkcioniše?

Aplikacija Threads, koja je deo Meta ekosistema, radi na razvoju nove funkcionalnosti koja će omogućiti korisnicima da se povezuju u zajednice na osnovu interesovanja i tema.

Shutterstock

Ova funkcionalnost, nazvana Loops, prema izveštajima iz koda najnovijeg apdejta aplikacije, podseća na opcije kao što su "Communities" na platformi X ili popularne subreddite na Redditu.

Loops će omogućiti korisnicima da se pridruže ili napuste zajednice, kao i da im dodele ime i opis, otkriva programer Kris Mesina, koji je otkrio ovu funkcionalnost u kodu.

Shutterstock 

Otkriće je dopunio i poznati programer i Alesandro Paluci, koji je pre toga prikazao slike funkcionalnosti unutar aplikacije, uključujući ikonu koja liči na oblačić za poruke i koja bi mogla da predstavlja dugme za Loops, smešteno pored ikone za notifikacije.

Meta, međutim, još uvek ne otkriva mnogo detalja o ovoj funkcionalnosti. U izjavi za TechCrunch, neimenovani portparol Instagrama rekao je da je opcija Loops "u ranoj fazi razvoja" i da se trenutno ne testira, ni interno ni eksterno.

Post by @alex193a
View on Threads

Iako Threads ne koristi tradicionalne heštagove, već omogućava korisnicima da svoje postove taguju određenim temama ili frazama, Loops bi mogao da omogući lakše praćenje specifičnih tema i interesovanja, za razliku od trenutnog, prilično generičkog sistema.

Iako još nije jasno kada će ova funkcionalnost biti dostupna, očekivanja su da će Loops značajno poboljšati iskustvo korisnika na ovoj platformi, omogućavajući im da lakše prate specifične teme.

 Izvor: Telegraf/Kurir/Darko Mulic