Svetski trend poznatih ličnosti u reklamiranju industrije igara na sreću sve popularniji

Aventurier Patrick/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U svetu, naročito na razvijenim tržištima poput SAD-a, poznate ličnosti iz sveta sporta, muzike, filma i drugih grana zabavne industrije redovno učestvuju u promocijama i reklamnim kampanjama kompanija za klađenje i igre na sreću. To se doživljava kao potpuno normalna poslovna praksa.

Primera ima na pretek. Tako je, jedan od najpoznatijih MMA boraca, Konor Makgregor, postao ambasador brenda Parimatch i promoviše ga širom sveta. S druge strane, holivudski glumac Džejmi Foks sarađuje sa BetMGM, dok Kristijano Ronaldo i Nejmar doprinose globalnom uspehu PokerStars. Uz to, najbrži čovek u istoriji Jusein Bolt zaštitno je lice 888pokera, dok je Majkl Džordan kao savetnik i investitor povezan sa DraftKings-om. Takođe, Kevin Hart, Ben Aflek, pa čak i Paris Hilton, povezani su sa kompanijama koje se bave klađenjem, što potvrđuje koliko je ova praksa uobičajena u industriji zabave i sporta.

Sve veći broj svetski poznatih ličnosti povezuje se s vodećim brendovima iz industrije sportskog klađenja, što dodatno naglašava njihovu posvećenost širenju zabave. Takva partnerstva omogućavaju poznatim ličnostima da dodatno razviju svoje karijere.

Na kraju, ove kampanje su više od obične promocije – one predstavljaju spoj strasti prema sportu i inovativnim načinima angažovanja publike, pri čemu ličnosti iz sveta sporta i zabave koriste svoj uticaj kako bi dodatno ojačale svoj imidž i stvorile dublju povezanost sa svojim pratiocima.

Promo