Da li haotično nevreme koje je razorilo Evropu preti i Srbiji? Meteorolog Sovilj otkrio šta nas očekuje do kraja oktobra

"U našoj zemlji nema uslova za jako nevreme, pred nama je stabilan period sa svežim i hladnim jutrima, sa temperaturama od 18 do 22 stepena u narednih sedam do deset dana"

Shutterstock

Nakon panike u Italiji zbog jakog vetra i kiše, obilnih padavina u Francuskoj koje prete da izazovu poplave, i uragana Milton koji je opustošio Floridu, postavlja se pitanje da li ovakvo haotično nevreme preti i Srbiji?

Na ovo pitanje za Kurir televiziju odgovorio je meteorolog Slobodan Sovilj.

This browser does not support the video element.

Meteorolog Sovilj odgovorio na pitanje: Da li haotično nevreme preti i Srbiji?  Kurir televizija

On je prvo istakao da je oblačnost koja se jutros nadvila nad Srbijom zapravo ostatak oblačnog sistema "Kirk":

- U Srbiji su padavine veoma slabe. Biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom, ali znatno slabijih nego u Francuskoj i Italiji koji su prvi bili na udaru ovog sistema. Tamo su bile registrovane i bujične poplave kao i izuzetno jak vetar.

Kurir Televizija 

On je onda i najavio kakvi vremenski uslovi nas očekuju u narednom periodu:

- U našoj zemlji nema uslova za jako nevreme, pred nama je stabilan period sa svežim i hladnim jutrima, sa temperaturama od 18 do 22 stepena u narednih sedam do deset dana.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Dejan Vladiković, hidrolog odgonetnuo je da li postoji strah da sličo nevreme kao u BiH zahvati i našu zemlju  Kurir televizija