Recept za ovu sočnu karbonara piletinu idealan je za večeru, ako vas iznenade gosti, a može da posluži i kao brz subotnji ručak, pogotovo ako niste baš raspoloženi da stojite pored šporeta satima. Gotov je očas posla, a biće oduševljeni i oni sa najistančanijim nepcem.
Sastojci:
- 3 parčeta pilećeg filea
- 1 crni luk
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 1 kašika ulja
- 2 kašike putera
- 1 šoljica seckane slanine
- 2 čena belog luka
- so, biber
Priprema:
1. Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smesu uvaljati pileće meso. Ulje i puter stavite u tiganj, zagrejte i ispržite meso sa obe strane.
2. Izvadite pečeno meso i u isti tiganj odmah stavite slaninu, crni luk i pr`iti da sve dobije lepu boju. Dodajte i seckani beli luk, izmešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kratko prokuvajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite s vatre.
3. Piletinu servirajte na tanjire i prelijte karbonara sosom.
(Kurir.rs/J.M.)
Bonus video: