Piletina karbonara oduševiće i najstrožije gurmane: Meso sočno kao iz restorana, idealan obrok za dane kada niste raspoloženi da gubite sate pored šporeta

Jelo gotovo očas posla

Andrey Starostin / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za ovu sočnu karbonara piletinu idealan je za večeru, ako vas iznenade gosti, a može da posluži i kao brz subotnji ručak, pogotovo ako niste baš raspoloženi da stojite pored šporeta satima. Gotov je očas posla, a biće oduševljeni i oni sa najistančanijim nepcem.  

Sastojci:

  • 3 parčeta pilećeg filea
  • 1 crni luk
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike putera
  • 1 šoljica seckane slanine
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
Shutterstock 

Priprema:

1. Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smesu uvaljati pileće meso. Ulje i puter stavite u tiganj, zagrejte i ispržite meso sa obe strane.
2. Izvadite pečeno meso i u isti tiganj odmah stavite slaninu, crni luk i pr`iti da sve dobije lepu boju. Dodajte i seckani beli luk, izmešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kratko prokuvajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite s vatre.
3. Piletinu servirajte na tanjire i prelijte karbonara sosom.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Kako se sprema rolovana piletina?  Kurir