FBI U BEOGRADU SASLUŠAO RODITELJE DAVIDA KNEŽEVIĆA: Srbina terete za ubistvo supruge, majka osumnjičenog odbila da odgovori na ključno pitanje!

Društvene Mreže, Printscreen Mondo.rs

Španski istražitelji i istražitelji FBI, koji su doputovali u Srbiju kako bi u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu pokušali da nađu nove tragove o tome gde se nalazi telo Ane Knežević za čiju se otmicu sumnjiči njen suprug David Knežević, saslušali su njegove roditelje! Kako prenose španski mediji, otac Davida Kneževića, koji je uhapšen u SAD kada je iz Beograda sleteo u Majami, odbio je da svedoči, dok je majka Biljana pristala da da izjavu.

- Majka Biljana je govorila o odnosima između sina i snaje. Međutim, kada su joj agenti pokazali sliku muškarca, za kog veruju da je upravo njen sin, i to dok kupuje sprej u prodavnici u blizini stana u kom je poslednji put Ana viđena u Madridu i zamolili je da kaže da li prepoznaje osobou, majka osumnjičenog je samo kratko izjavila "ne želim da odgovorim" - preneli su španski mediji.

Printskrin  Kamere snimile Davida Kneževića


Ana Knežević, podsetimo, nestala je 2. februra. Poslenji put je viđena u stanu u Madridu u kom je živela od kraja prošle godine.

Njen suprug, od kog se prema nezvaničnim informacijama razvodila, u pritvoru je od 4. maja bez mogućnosti izlaska uz kauciju.
Prethodnih meseci, španski istražitelji i FBI tragali su za Aninim telom u različitim delovima Španije i Italije, a informacije koje bi bile važne za slučaj, kako navode, pokušavaju da prikupe i u Srbiji.

Utvrđeno je da je David Knežević, koji je tvrdio da je u vreme njenog nestanka bio u Beogradu, i da je 29. januara iznajmio u renta karu "pežo" na kom je promenio registarske tablice i zatamnio strakla, a potom otputovao u Madrid. U jednoj prodavnici je, kako navode, 2. februara kupio sprej, stavio motociklističku kacigu, ušao u njenu zgradu i poprskao sigurnosne kamere, ali su ga one ipak snimile.

- Zatim je ušao u njen stan i tamo je napao a potom izneo u velikom koferu. Anini prijatelji, zabrinuti jer se ne javlja, dva dana kasnije 4. februara, pozvali su policiju i vatrogasce koji su ušli u stan. U njemu su pronađene njene lične stvari i odeća, ali ne i mobilni telefon i laptop - prenose španski mediji.

Policijski inspektori, međutim, u stanu nisu pronašli tragove krvi ali su zatekli nered i dokaze koji ukazuju da je napadnuta u kupatilu.
- Dokazi ukazuju da je David Knežević iste noći pobegao iz Španije. Sumnja se da je telo supruge stavio u gepek automobila, a potom ga ostavio na putu za Srbiju. Istražitelju su pretražili nekoliko lokacija na kojima se zaustavlljao, ali bez rezultata - navode oni.

printscreen/društvene mreže, Printscreen/španska policija  Potraga za telom Ane Knežević

Oni dodaju i da su istražitelji otkrili da se Kneževiž vratio u Srbiju noseći sa sobom svoja tri mobilna telefona ali i telefon supruge Ane.
- Otkrili su da su njegovi i Anin telefon bili na istoj baznoj stanici, dan nakon što je Ana nestala - otkrivaju istražitelji i podsećaju da je policija otkrila da su poruke poslate sa njenog telefona Aninoj drugarici, pisane sa teritorije Francuske.
- U tim porukama Ana kaže da je upoznala divnog čoveka sa kojim će provesti vikend u kući na periferiji Madrida. Tokom istrage je otkriveno da ih je Aninoj prijateljici poslao David Knežević i to tako što je od jedne žene tražio da ih prevede - podsećaju oni.

U krivičnoj prijavi, navedeno je i da je saslušan vlasnik renta kar agencije iz Beograda, koji je potvrdio da je automobil vraćen sredinom marta, kao i da su stakla na "pežou" zatamljena, stavljen novi ram registarskih tablica kao i da je automobil prešao skoro 4.800 kilometara.
Takođe je otkriveno i da su kamere na naplatnoj kućici snimile "pežo" u blizini Madrida u kasnim noćnim satima između 2. i 3. februara. Otkriveno je da su tablice koje je automobil imao ukradene u Madridu, u ulici u kojoj je živela Ana Knežević.