"ZNAMO GDE ŽIVIŠ, DOĆI ĆEMO TI NA VRATA" Porodica Danke Ilić na udaru naslinika sa Tiktoka, i ranije im pretili: Pisali su da nas treba spaliti na lomači!

Bilo je tu svašta, govorili su mi: "Znamo gde živiš, doći ćemo ti na vrata, čupaćemo ti uši", izjavio je Miloš Ilić, otac devojčice za čije ubistvo su optuženi Dejan Dragijević i Srđan Janković

Drustvene Mreže, Kurir.rs

Boranin D. S. uhapšen je 9. oktobra zbog pokušaja izazivanja panike i nereda, a tereti se da je, putem društvenih mreža, upućivao direktne pretnje roditeljima dvogodišnje Danke Ilić! Osim njega, uhapšena je još jedna osoba zbog sumnje da je preko iste medijske platforme upućivala direktne pretnje roditeljima male Danke Ilić za čije ubistvo su optuženi Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). Po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, obojici privedenih je određeno zadržavanje do 48 sati.

Printscreen/Facebook, Nemanja Nikolić  Danka Ilić

Pretresen stan

O detaljima u vezi s konkretnim događajem, povodom kojeg je osumnjičenom određeno zadržavanje, Osnovno javno tužilaštvo Bor nije htelo da iznosi detaljnije informacije dok traje predistražni postupak.

- Radi obezbeđivanja dokaza, obavljen je pretres stana osumnjičenog D. S. i kod kojeg su, osim sredstava komunikacije, nađeni i meci kalibra devet milimetara, kao i zasad neidentifikovana eksplozivna naprava sa štapinom i elektronskim detonatorom. Kod njegove vanbračne supruge nađena je i određena količina droge amfetamin - saznaje Kurir nezvanično.

Kurir.rs 

 Nakon vesti da su na teritoriji Bora uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su upućivali pretnje porodici dvogodišnje Danke Ilić, oglasio se Dankin otac Miloš i rekao da je upoznat sa tim. On dodaje, takođe, da dvojicu Borana policiji nije prijavio niko iz porodice Ilić!

- Čuo sam da su nam pretili putem društvenih mreža, odnosno da su u uključenjima uživo na Tiktoku govorili svakakve gluposti, pretili meni i mojoj porodici, spominjući i našu Danku. Ja ne stojim iza prijave policiji, što se mene tiče, njih dvojica su sami sebe prijavili policiji. Taj snimak je došao do nadležnih, ja nisam ni morao da reagujem, a i nemam potrebe za tim. Ne želim da se bavim time uopšte jer je reč o pravim glupostima - rekao je Miloš Ilić.

On je dodao da njega zanima samo da se što pre reši slučaj njegovog deteta, ali je otkrio da je i on bio u policiji kako bi dao izjavu povodom pretnji koje je dobijao.

- Bilo je tu svakakvih pretnji, govorili su: "Znamo gde živiš, doći ćemo ti na vrata, čupaćemo ti uši", čak su me optuživali da sam učestvovao u ubistvu Dalibora Dragijevića... - rekao je Miloš.

I ranije stizale uvrede

Porodica Ilić je i ranije trpela uvrede putem društvenih mreža, a stizale su im i različite pretnje.

- Pojedini ljudi su suprugu i mene optuživali za sve što se desilo 26. marta... Ispod naših fotografija na društvenim mrežama postoji niz uvredljivih komentara i psovki. Neki su pisali da nas treba spaliti na lomači, da nas treba ubiti. Ja šta god kažem, a to izađe u javnost, odmah se na Tiktok jave razni ludaci koje vređaju suprugu i mene - govorio je ranije Miloš za medije.

Osim Dankinim roditeljima, pretnje su stizale i na adrese drugih članova porodice.

- Mnogi, nama nepoznati ljudi, pisali su prvo da je Ivana kriva za nestanak ćerke, a kada je saopšteno da je Danka ubijena pretnje i uvrede počeli su da dobijaju i ostali članovi porodice. Za sve su krivili Dankinog ujaka, pa i dedu - rekao je ranije jedan od članova porodice. 

Debeo dosije: Kod D. S. prošle godine nađeno 17 kilograma droge

Uhapšeni D. S. je, prema nezvaničnim saznanjima Kurira, u poslednje dve decenije bio počinilac velikog broja krivičnih dela na teritoriji Srbije. On je duži vremenski period proveo na izdržavanjima zatvorskih kazni za koje je bio pravosnažno osuđen zbog različitih dela, počevši od teških krađa, pa do krivičnih dela u vezi sa suzbijanjem prometa narkotika i falsifikovanjem službenih isprava. Tokom prošle godine, kod D. S. je nađeno 17 kilograma različitih droga i postupak se vodi pred Visokim javnim tužilaštvom u Zaječaru.

Neslana "šala" u Sarajevu: Lagali da su oteli Danku i tražili 50.000 evra

Pre nego što je saopšteno da je mala Danka ubijena, u Sarajevu su uhapšene tri osobe zbog sumnje da su tražili 50.000 evra za informacije o devojčici koja se tada još vodila kao nestala. Privedeni su B. T., Z. T. i M. T. zbog sumnje da su putem Tiktoka objavili da su povezani sa njenim nestankom!

- Jedan od njih je putem uživo prenosa na ovoj društvenoj mreži rekao da se devojčica nalazi u podrumu, da plače i želi majku - podseća izvor Kurira i dodaje da je B. T. tada rekao: "Želim da mi platite 50.000 evra. Čekam svoj novac".
Policija je reagovala brzo i uhapsila trojicu muškaraca, koji su u policiji izjavili da je reč o - "šali".

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Sudski veštak i advokat o podizanju optužnice za ubistvo Danke Ilić  Kurir televizija