Svetska premijera filma „Sunce nikad više“ Davida Jovanovića na prestižnom Filmskom festivalu u Talinu

Radnja prati Vida, oca koji se suočava sa pretnjom multikorporativnog rudnika koji preti da mu proguta dom, i pronalazi optimizam u maštovitoj i bajkovitoj perspektivi svog sina, Duleta.

Pointless Films, Uroš Stepić

Svetska premijera filma „Sunce nikad više“ Davida Jovanovića biće održana u nedelju, 20. novembra u okviru takmičarskog programa za debitantske filmove Međunarodnog filmskog festivala u Talinu, jednog od najvećih i naistaknutijih festivala u Evropi.

Pointless Films, Uroš Stepić  scena iz filma

Radnja filma „Sunce nikad više“ prati Vida, oca koji se suočava sa pretnjom multikorporativnog rudnika koji preti da mu proguta dom, i pronalazi optimizam u maštovitoj i bajkovitoj perspektivi svog sina, Duleta.

Uloge u filmu tumače: Dušan Jović, Rastko Racić, Nataša Marković, Radovan Miljanić (poslednja uloga), Joakim Tasić i Svetozar Cvetković u ulozi Boga.

Pointless Films, Uroš Stepić  David Jovanović

David Jovanović, autor filma je povodom svetske premijere u Talinu izjavio: „Svetska premijera u takmičarskom programu ovog festivala je možda i jedinstvena šansa da zapravo nekad napravim i drugi film“.

Dušan Milenković  Na premijeri filma „Ovuda će proći put“

„Sunce nikad više“ je diplomski rad Davida Jovanovića, realizovan u koprodukciji Fakulteta dramskih umetnosti i produkcijske kuće Pointless Films koja stoji iza najnagrađivanijeg srpskog filma iz 2023. godine „Ovuda će proći put“. David je diplomirao Filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Prodavao je održive ekosisteme u teglama i dizajnirane retro čarape kako bi finansirao svoj prvi film.