ONI SU PRVI UŠLI U LIBAN: Elitna 98. padobranska divizija izraelske vojske započela operacije protiv Hezbolaha (VIDEO)

Ova divizija je specijalizovana za brze, mobilne operacije i vazduhoplovne desante, pri čemu padobranci imaju sposobnost brzog reagovanja na različite vrste pretnji.

Printskrin Tvitter

Pripadnici 98. padobranske divizije izraelske vojske započeli su ciljane operacije na jugu Libana do reke Litani protiv Hezbolaha.

Inače pripadnici ove jednice borbeno iskustvo stekli su u Gazi protiv Hamasa, a sada izvode ograničene, lokalizovane, ciljane operacije koje su počele u ponedeljak uveče. 98 divizija Izraelske vojske, poznata kao 98. padobranska divizija, je jedna od elitnih jedinica u sastavu Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

Ova divizija je specijalizovana za brze, mobilne operacije i vazduhoplovne desante, pri čemu padobranci imaju sposobnost brzog reagovanja na različite vrste pretnji.

98. padobranska divizija je deo elitnih jedinica IDF-a i obuhvata različite jedinice, kao što su:
- Padobranske brigade, koje su obučene za desantne akcije i borbe iza neprijateljskih linija.
- Specijalne jedinice, koje izvode složene i rizične misije, kao što su spasilačke operacije, sabotaže i operacije visokog rizika.

Ova divizija ima visok nivo obuke, sa posebnim fokusom na fizičku spremnost, desantne tehnike, gerilske operacije, kao i naprednu upotrebu tehnologije i oružja.

Kao deo Izraelskih kopnenih snaga, 98. divizija ima važnu ulogu u brzom reagovanju na pretnje koje ugrožavaju nacionalnu bezbednost, bilo da je reč o terorističkim napadima, ratnim situacijama ili drugim krizama.

Tokom brojnih operacija i ratova, uključujući sukobe u Libanu, Gazu i na drugim frontovima, 98. padobranska divizija se pokazala kao jedna od najelitnijih i najefikasnijih jedinica u izraelskoj vojsci.

Tokom godina, 98. divizija učestvovala je u mnogim značajnim operacijama i sukobima, uključujući ratove i sukobe u Libanu, Gazu, kao i različite specijalne operacije na Bliskom istoku.

Kurir.rs/TV Front/Preneo: P. P. 

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Počasni konzul Srbije u Izraelu, Aleksandar Nikolić: Hezbolah po prvi put raketira centralni Izrael – sirene u Tel Avivu  Kurir televizija