DŽAKA SE IZVINIO PRED MEČ SA SRBIJOM: Murat Jakin o ponašanju svog kapitena!

Selektor Švajcarske - Murat Jakin obratio se medijima pred meč sa Srbijom u subotu od 20 časova i 45 minuta u Leskovcu!

Grant Hubbs / imago sportfotodienst / Profimedia

Većinu konferencije pričao je o Granitu Džaki, kapitenu koji će sigurno biti u centru pažnje, a u poslednje vreme, više se piše o njegovim ekcesima, nego fudbalskim partijama.

Napravio je Džaka problem u meču prvog kola protiv Danske kada je zaradio isključenje, nije mu strano da provocira protiv Srbije, ali Jakin tvrdi da je "spustio loptu".

- On zna o čemu se radi i da treba da se fokusira samo na igru. Mi smo svi fudbaleri i to je naš izazov. Da zajednički sutra učestvujemo u utakmici. Ja sam timski igrač.

Norbert Barczyk/PressFocus / Shutterstock Editorial / Profimedia  Granit Džaka

Razgovarao je sa svojim kapitenom pred ovaj duel.

- Jesmo, razgovarali smo. Poslednja utakmica, on je tip koji se bori za pravdu. Uvideo je da ponašanje protiv Danske nije bilo dobro. Izvinio se tom igraču. Videli smo da ga nije bilo protiv Španije, ove nedelje je dobro trenirao. Znamo da su igrači strastveni i treba da budu. Mislimo da će nam pomoći sutra. Spremni smo. Vodili smo računa o tome da imamo igrače koji u svakom trenutku mogu da preuzmu igru - rekao je Jakin.

Treći meč sa Srbijom, prethodne dve obeležile su tenzije..

- Još uvek sam malo omamljen posle leta i prehlađen od prošle nedelje. Srećno smo što smo ovde, ekipa je spremna. Bio sam u prisutan kada su se igrale prošle utakmice, bile su lude moglo bi se reći. Želimo da ostvarimo tri poena. Rezultati u poslednje dve utakmice, bilo je teško objasniti ih. Mnogo prepreka smo imali, ali sada želim oda se fokusiramo na jake strane, na ono u čemu smo dobri.

Očekuje veliku borbu.

- Srećan sam što na terenu mogu da pošaljem 11 najboljih. Znamo da će biti mnogo individuelnih duela. Mi njih nećemo mnogo iznenaditi, a ni mi njih. Svi čekamo grešku druge strane, to je normalno. Svaka greška će biti iskorišćena - rekao je Jakin.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Džaka i Milenković  Arena Sport