TURISTIČKA SMOTRA PRVOG RANGA: U Kruševcu održan 20. međunarodni festival "Kofer slova"

TO grada Kruševca

U Kruševačkom pozorištu održana je jubilarna, 20. manifestacija - Međunarodni festival turističkih publikacija "Kofer slova" u organizaciji Turističke organizacije Grada Kruševca, a pod pokroviteljstvom grada.

Program se održava u okviru obeležavanja 14. i 15. oktobra, Dana oslobođenja grada Kruševca u Drugom i Prvom svetskom ratu, a otvaranju je prisustvovao gradonačelnik Ivan Manojlović sa saradnicima

Direktorka Turističke organizacije Suzana Milosavljević se obratila učesnicima Festivala.

- Ovom manifestacijom pokazujemo samo jedan segment u radu svake TO, a to je promotivni i reklamni materijal. Najlepša slika koja ide iz svakog mesta je najčešće slika iz naših ustanova i zato smo ponosni na trud, rad i ljubav koje ulažemo kako bismo pokazali svu lepotu i autentičnost naših gradova i opština kao i cele Srbije, izjavila je ona.

TO grada Kruševca 

Prema njenim rečima, turistička publikacija ostvaruje lični doživljaj, istovremeno pružajući turistima informacije o destinacijama, a sa druge – dozvoljava autorima publikacija, fotografima, dizajnerima da na kreativan i originalan način iskažu svoj rad i turističku destinaciju u najlepšem svetlu.

- Međunarodni festival „Kofer slova“ je takmičarskog karaktera. Prijavljeno je više od 30 turističkih organizacija iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Raspisan je konkurs za dodelu nagrade „Najbolja turistička publikacija“ u 11 kategorija. Kriterijumi su: promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije, kvalitet, originalnost i izvornost sadržaja, originalnost ( kreativnost ) fotografije i kvalitet štampekazala je gospođa Milosavljević.

Manifestaciju je zvanično otvorila pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti Snežana Aleksić.

- Turizam je veoma važna privredna grana, a turističke organizacije ulažu velike napore u očuvanju prošlosti i tradicije i sagledavanju potreba za budućnost. Zahvaljujući tome, Srbija svakim danom postaje sve atraktivnija za turiste.

Grad Kruševac izdvaja velika sredstva za razvoj turizma, a naša turistička organizacija ostvaruje odlične rezultate u promociji našeg grada i okoline. Dokaz tome je da je Kruševac prepoznatljiv na turističkoj mapi Srbije, jer kao Lazarev grad to i zaslužuje, istakla je gosspođa Aleksić.

Posle kulturno-umetničkog programa u kojem je nastupila prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, operska pevačica mecosopran, primadona Dragana Del Monako i učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“, dodeljene su nagrade i specijalna priznanja.

Kurir/Ž. Milenković