TRINKIJERI RAZAPEO SUDIJE IZ ABA LIGE: Bugarin pogleda arbitre i dobije 2 bacanja! Trebalo bi da odem do najbližeg mosta i skočim...

Starsport©

Olimpijakos je slavio protiv Žalgirisa na domaćem terenu sa 74:68, a meč je obeležio neverovatan broj slobodnih bacanja za domaći tim!

Čak 43 puta šutirali su igrači iz Atine za jedan poen.

Upravo zbog toga u centru pažnje posle utakmice bili su Sreten Radović, Milivoje Jovčić i Sašo Petek, sudijski trio iz Aba lige koji je delio pravdu na meču 2. kola Evrolig.

Andrea Trinkijeri, trener Žalgirisa imao je što šta da kaže, a poseban akcenat mu je bio na Bugarinu Vezenkovu koji je dobio 13 slobodnih bacanja:

"Niko ne želi da igra protiv Olimpijakosa. Visoki su, dugački i imaju razvijen višegodišnji sistem. Vezenkov se vratio, on počne utakmicu sa 10 slobodnih bacanja. Ne znamo kako to uspeva, ali pogleda sudije i dobije dva slobodna bacanja. Bukvalno je tako. Onda pogleda na drugu stranu i dobije nova dva penala. Teško je igrati tako, dobili su 43 slobodna bacanja", jasan je bio Italijan.

Žagliris je ubacio samo šest poena u prvom kvartalu, a prvu asistenciju je zabeležio tek u 16. minutu:

- Trebalo bi da nađem most i počinim samoubistvo zbog svega toga?! Evroliga je veoma teško takmičenje, posebno za mlade igrače ili one koji nikada nisu igrali u ovoj ligi. Sve je veliko, brzo, veoma fizički. Ponekad, igrači postaju veoma uznemireni. Potreban im je period adaptacije. Moramo da radimo na tome da imamo malo više kreacije. To je nešto što je prioritet, ali igramo, takmičimo se - poručio je Trinkijeri.

Kurir sport