KAD JE POLICIJA OTVORILA "TORBU BEZ DROGE", IMALA JE ŠTA DA VIDI: Vlasnike čeka robija, svi ostali umiru od smeha zbog nezabeležene gluposti! (FOTO)

Printscreen YT/11Alive

Policajci u Portlandu, u američkoj saveznoj državi Oregon, zaustavili su automobil u utorak uveče kada su primetili torbu na kojoj je pisalo "Definitivno nije torba puna droge".

Zapravo - bila je puna droge: 79 tableta plavog fentanila, tri lažne tablete oksikodona i 230 grama metamfetamina.

Policajci su zaustavili muškarca i ženu koji su vozili ukradeni automobil i pretresom automobila pronašli su torbu sa natpisom "Ovde se definitivno ne nalazi droga".

"Vozač i putnik su uhapšeni. Unutar vozila nalazio se značajan broj upakovanih droga, uključujući metamfetamin i tablete plavog fentanila, više vage, novac i vatreno oružje", kazao je komandir policije Kevin Alen.

Osumnjičeni Redžinald Rejnolds (35) i Mia Bagenstos (37) suočeni su s optužbama za posedovanje droge i posedovanje ukradenog vozila.

Rejnolds je optužen za isporuku metamfetamina, nedozvoljeno posedovanje metamfetamina, neovlašćeno korišćenje vozila i posedovanje ukradenog vozila te posedovanje kontrolisane supstance prvog stepena. Bagenstos se suočava sa skoro istim optužbama - osim za posedovanje kontrolisane supstance drugog stepena.

Godine 2020. Oregon je ušao u istoriju kada je dekriminalizovao posedovanje malih količina teških droga (mnogo manjih od količina koje su službenici otkrili u utorak), u nastojanju da preusmeri gradsko finansiranje sa kriminalizacije na lečenje poremećaja upotrebe supstanci.

Mera je prošla uz visok nivo javne podrške koji je oslabio kako je stopa predoziranja i beskućnika porasla u državi tokom pandemije koronavirusa kada je i fentanil postao široko dostupan.

U septembru je država ponovo kriminalizovala posedovanje droge u okviru zakonodavnog tela pod kontrolom demokrata, piše Gardijan.

Kurir.rs/Gardijan/Preneo: D. P.