NOVI SPORAZUM SA MMF BIO BI JOŠ JEDNA GARANCIJA INVESTITORIMA: Premijer Vučević o dobijanju investiciono-kreditnog rejtinga - "To znači rast plata i penzija"

Kineska medijska grupa

Predsednik Vlade Republike Srbije Milos Vučević istakao je da je Srbija, uprkos svim geopolitičkim izazovima, postigla ekonomski i politički napredak, što dokazuje i dobijanje investiciono-kreditnog rejtinga, i da bi novi aranžman sa MMF bila još jedna garancija ka svim investitorima.

Vučević je naglasio da Srbija sledeće nedelje završava razgovore sa MMF o novom višegodišnjem aranžmanu.

- Nama bi sporazum sa MMF-om bilo još jedna garancija ka svim investitorima da je Srbija ekonomski i fiskalno stabilna i disciplinovana država i dobra adresa za ulaganje. Što se tiče investiciono-kreditnog rejtinga koji smo dobili, to znači da država kao što je Srbija, koja ima otvorenu ranu kao što je Kosovo i Metohija, koja nije članica EU i NATO, koja u ovim nenormalnim geopolitičkim okolnostima kaže da je vojno neutralna, što verovatno iritira sve, država koja kaže da razmišlja svojom glavom, koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, država koja je otvorena i za Evropu i za Afriku, Aziju, Latinsku Ameriku, SAD, dobije taj rejting znači da smo uprkos svim geopolitičkim izazovima postavili takav ekonomski i politički napredak da to ne može niko da ospori”, naglasio je Vučević.

Prema njegovim recima, kada dobijete taj rejting to znači da ste vi u "zelenom" za investitore, što znači niže kamate, dolazak većeg broja investitora, rast BDP i samim tim nastavak rasta plata i penzija.

- To znači da stvaramo uslove da ćemo i narednih godina moći da imamo rast plata i penzija što je suština svega da bi ljudi bolje živeli - dodao je Vučević.

(Kurir.rs/Dnevnik/Preneo: Đ. M.)