Institut "Dedinje" i vikendom sprovodi mere za smanjenje liste čekanja za medicinske usluge: Evo šta sve lekari obavljaju

Na Klinici za kardiohirurgiju uklonjene liste čekanja

Ana Paunković

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" danas kao i tokom prethodnih vikenda aktivno sprovodi mere Ministarstva zdravlja Republike Srbije usmerene na smanjenje lista čekanja za medicinske usluge. U okviru ovog programa i ove subote se u Institutu obavlja 20 koronarografija, 10 složenih elektrofizioloških procedura, 24 skenerska snimanja, 10 pregleda na magnetnoj rezonanci i 10 operacija na otvorenom srcu, saopštili su iz Instituta.

Ana Paunković 

- Ovaj program se realizuje svake subote, dok se tokom cele nedelje nastavljaju pregledi, uključujući 24 skenerska i 10 snimanja srca na magnetnoj rezonanci, nakon kojih pacijenti odmah dobijaju rezultate. Atmosfera u Institutu je izuzetno radna i posvećena, te se nadamo da ćemo uskoro moći obavestiti javnost da su i u drugim službama ,,Dedinja“, osim Klinike za kardiohirurgiju, koja je već rešila svoje liste čekanja, postignuti slični rezultati - kazao je prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta "Dedinje".