Zoran Cvijanović zvanično odlazi u penziju: Oglasilo se njegovo matično pozorište

Zoran Cvijanović važi za jednog od najpoznatijih domaćih glumaca koji iza sebe ima pregršt uspešnih filmskih, ali i pozorišnih uloga.

Nemanja Nikolić

Pozorište “Boško Buha” sutra obeležava 74 godine od osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, koja je autorski projekat Borisa Liješevića.

Nakon izvođenja predstave, glumac Zoran Cvijanovićće i zvanično biti ispraćen u penziju, saopštili su iz pozorišta "Boško Buha".

Zoran Cvijanović važi za jednog od najpoznatijih domaćih glumaca koji iza sebe ima pregršt uspešnih filmskih, ali i pozorišnih uloga.

Pozorište Boško Buha 

Njegova prva uloga bila je u kultnoj seriji "Sivi dom". Do danas je glumio u preko 50 filmova i TV serija, od kojih su najznačajniji:

Na sceni Teatra "Vuk" će takođe biti obeleženi jubileji rada glumica Ivane Lokner (30 godina rada) i Katarine Gojković (10 godina rada) i glavnog dekoratera, Zorana Mišića (30 godina rada).

Kako su saopštili iz pozorišta, ovaj dan pozorišta obeležavaju značajno spokojniji, jer radovi na matičnoj sceni "Boško Buha" na Trgu Republike 3 neometano teku, što znači da se bliži njihov povratak kući.

(Kurir.rs/ LJ. R.)

Bonus video

This browser does not support the video element.

Zoran Cvijanović   RTS