PRVE FOTOGRAFIJE HAOSA U ZAGREBU! Ukradenim automobilom vukao policajca ulicama, pa se zakucao u zgradu: Evo šta je prethodilo bahatoj vožnji (FOTO)

FOTO: PU zagrebačka

Danas je nastao haos u centru Zagreba nakon što je policija pokušala da zaustavi automobil koji je ukraden dan ranije. 

Kako navode tamošnji mediji, a kako je i "Kurir" preneo, do incidenta je došlo danas oko 12.15 časova na Trgu žrtava fašizma, u pravcu Trga bana Josipa Jelačića. 

Policija je pokušala da zaustavi vozilo, ali u tom trenutku nepoznati vozač nije imao nameru da stane, već je udario u policijski kombi bez vidljivih oznaka i ipak se zaustavio, saopštavaju iz PU Zagreba. Policajac je prišao vozilu u nameri da uhapsi vozača, a u trenutku kada ga je zgrabio sa ciljem da ga izvuče iz vozila, vozač je dao gas i nastavio vožnju.

U visini Tomićeve ulice policajac je uspeo da se oslobodi i pao na zemlju. Nastavljajući vožnju i pokušavajući da pobegne, došao je do Frankopanske ulice, gde, prema do sada utvrđenom, preti trojici pešaka, a u Dalmatinskoj se zaleteo u zgradu, gde su ga policijski službenici Interventne i Specijalne jedinice policije savladavaju sredstvima prinude i dovode u službene prostorije policije.

Policajcu je ukazana lekarska pomoć u Kliničko-bolničkom centru Sestara milosrdnica, gde će biti utvrđena težina povreda.

Kurir.rs/M.S.