Sa 15 godina rodila je sina i dala ga na usvajanje: Posle 35 godina stigla joj je poruka na Fejsbuku od koje se skamenila, nakon toga usledio je još jedan šok

Život piše romane, a ovakvoj priči se ni sami akteri nisu nadali.

TheSocialVoiceProject/youtube

Stasi Fej imala je tek 15 godina kada je ostala u drugom stanju. Našla se pred velikim životnim izazovom i jednom od najtežih odluka. Rodila je sina i dala ga na usvajanje.

Dečaka je usvojila jedna porodica iz Pitsburga i dala mu ime Stiven. Nikada od njega nisu skrivali da je usvojen, te da mu oni nisu biološki roditelji. Oduvek je želeo da upozna svoju majku, međutim, kako su godine prolazile sve je više gubio nadu da će se to ikada desiti.

TheSocialVoiceProject/youtube 

Međutim, nada se ponovo javila 2017. kada je usvojen zakon koji omogućava deci koja su data na usvajanje, da imaju uvid u svoje krštenice, i to je promenilo sve. Stiven je ubrzo saznao ko mu je biološka majka, žena po imenu Stesi Fej. Bio je uzbuđen i potražio je na Fejsbuku. Pronašao ih je nekoliko i svima je poslao poruku u nadi da će pronaći onu pravu.

- Poslao sam poruku i rekao ‘Hej imam čudno pitanje. Jeste li 1982. dali dečaka na usvajanje?’. Ona je rekla ‘Jesam’, a ja sam odgovorio ‘Mislim da ste moja biološka majka.’

TheSocialVoiceProject/youtube 

Nakon ove poruke, Stiven je došao na jednu genijalnu odluku. Oboje su bili deo iste veteranske grupe i oboje su se prijavili za trčanje u istom maratonu.

TheSocialVoiceProject/youtube 

Stiven je kontaktirao udruženje kako bi iznenadio svoju davno izgubljenu majku. Hteo je da je iznenadi na maratonu. Organizatori su sarađivali kako bi sve bilo pravo inenađenje, a sredili su mu i medijsku pratnju. Stiven se skrivao dok je čekao da njegova mama dođe.

Na papiru je napisao kako je prošlo 13.075 dana otkako ga je mama zadnji put videla. Dok je Stejsi čitala tekst, Stiven joj se prišunjao iza leđa. Kada se okrenula, smejao se. Kada je shvatila kog gleda, bacila mu se u zagrljaj.

(Kurir.rs/Žena/M.J)