PROTESTI U TEL AVIVU: Demonstranti blokirali put zapaljenim gumama, zahtevaju povratak talaca (VIDEO)

Policija je saopštila da je uhapsila pet demonstranata zbog blokiranja autoputa Ajalon u Tel Avivu tokom protesta.

Printskrin Twitter

Demonstranti su zatvorili Ajlon put u centralnom Izraelu i zahtevaju povratak talaca koje je Hamas zajedno sa drugim grupama i dalje drže u Gazi.

Video objavljen na društvenim mrežama, a verifikovala ga je Al Džazira, prikazuje demonstrante kako zatvaraju put Ajalon u centralnom Izraelu, zahtevajući povratak talaca koje Hamas i druge grupe još drže u Gazi.

Može se videti kako demonstranti pale gume kako bi blokirali saobraćaj, a policija se može videti kako prilazi najmanje jednoj osobi na putu.

- U malom broju zbog instrukcija sa unutrašnjeg okupacionog fronta, meštani zatvaraju Ajalon put i optužuju Netanjahua da je uništio Izrael - navodi se u opisu videa.

Policija je saopštila da je uhapsila pet demonstranata zbog blokiranja autoputa Ajalon u Tel Avivu tokom protesta.

U saopštenju snaga navodi se da je put ponovo otvoren nakon što su policajci "očistili demonstrante".

Među onima koji su učestvovali u protestu je i Einav Zangauker, čiji je sin Matan zarobljen tokom terorističkog napada 7. oktobra prošle godine.

- Žao mi je što je prošla godina, a još uvek nismo uspeli da nateramo vladu da sklopi dogovor o taocima - rekla je ona u primedbama upućenim svom sinu dok je protestovala ispred vojne baze Kirija ranije večeras.

Kurir.rs/Tajms of Izrael/Preneo: P. P.