"TO NAM DAJU KAD JE VREME ZA SPAVANJE" Majka pronašla čudnu nalepnicu kod ćerke nakon vrtića, pa se uznemirila kad je dobila odgovor: Šta se još događa tamo?!

"'To je nalepnica za spavanje', a ja sam je pitala: 'Gde dobijaš ovo?', na šta je dodala da joj vaspitačica to daje kada je vreme za spavanje"

Profimedia

Istraga je u toku u jednom vrtiću u Teksasu nakon što su vaspitači navodno podelili učenicima nalepnice za koje se veruje da su sredstva za spavanje.

Liza Luvijano, majka četvorogodišnje devojčice u vrtiću i osnovnoj školi "Nortgejt Krosing" u Springsu, rekla je za "Ej-Bi-Si Njuz" da se njena ćerka vratila iz škole sa nalepnicom sa dizajnom zvezdane noći.

- Rekla mi je: 'To je nalepnica za spavanje', a ja sam je pitala: 'Gde dobijaš ovo?', na šta je dodala da joj vaspitačica to daje kada je vreme za spavanje. Uznemirila sam se kad sam to čula, razmišljajući samo o tome šta se još dešava u školi - objasnila je majka. 

Luvijano je rekla da veruje da je nalepnica sadržala melatonin, hormon koji igra ulogu u spavanju, prema Nacionalnom institutu za zdravlje.

Dan nakon razgovora sa njenom ćerkom, Luvijano je rekla da je otišla u školu da prijavi nalepnicu. 

"Još uvek rade tamo!"

- Rekli su da će videti o čemu se radi, da su tu za nas. Dva dana kasnije... vaspitačica je još uvek tamo - dodala je zabrinuta majka. 

"Ej-Bi-Si Njuz" je dobio mejl za koji roditelji učenika osnovne škole "Nortgejt Krosing" kažu da je školski nadzornik poslao, rekavši da su četiri nastavnika uklonjeni iz škole. Prema mejlu, zaposleni su stavljeni na administrativno odsustvo dok policija istražuje navode.

- Vest da je nastavnik navodno dao učeniku melatonin je duboko zabrinjavajuća i apsolutno neprihvatljiva. Ni pod kojim okolnostima bilo koji član osoblja ne bi smeo da daje lekove studentu bez odgovarajućih procedura - navodi se u mejlu škole. 

Kurir.rs/Ej-Bi-Si Njuz/ Prenela: M.S.