Da li je ovo početak kraja braka princa Harija i Megan Markl? Sve glasnija šuškanja da kraljevskom paru ne cvetaju ruže

U isto vreme dok je Hari putovao, Megan je dokazivala da i sama može da izaziva pažnju. Zlobni komentatori kažu da je podigla visinu uloga u dokazivanju nezavisnosti i silno se trudila da ukrade šou.

CBS / Planet / Profimedia

Već neko vreme se po američkim i britanskim medijima šire tračevi o nevoljama u kalifornijskom raju princa Harija i Megan Markl, vojvode i vojvotkinje od Saseksa. Priča o kraju braka koji je do temelja uzdrmao britansku kraljevsku porodicu, potkrepljuje se raznim izjavama iz poverljivih izvora, analizama svakog njihovog postupka i pokreta i svake fotografije.

Da nešto ne štima u braku Saseksa, kao najnoviji dokaz ili argument ističe se činjenica da se par već dugo nigde nije pojavio zajedno i da svako od njih "fura svoj film". Spominje se "probna razdvojenost" zbog različitih životnih stilova (Hari bi popio pivo s momcima, dosta mu je joge i ceđenih sokova) i "profesionalno odvajanje".

ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

US Weekly izračunao je da je Hari, koji je u poslednjih 15 dana bio u Njujorku, zatim u Londonu te na kraju u Africi, u Lesotu, na osam javnih nastupa došao sam. I uvek je bio jako dobre volje. Pre toga, čak je i svoj 40. rođendan, nakon kratke proslave kod kuće, proveo s prijateljima, daleko od Megan i dece.

Britanskim medijima, pak, posebno je zanimljiva činjenica da njih dvoje nisu bili zajedno u Lesotu. Za tu afričku državu gde je proveo mnogo vremena, princ je uvek govorio da mu je drugi dom. Princ Siiso Bereng od Lesota, njegov je blizak prijatelj i bio je među retkim krunisanim glavama koje su pozvane na venčanje Harija i Megan 2018. godine. Sa svojim prijateljem Hari je tamo još 2006. godine osnovao humanitarnu organizaciju Sentebale, koja pomaže afričkoj deci zaraženoj HIV-om i oboleloj od AIDS-a. Lesoto je po broju zaraženih HIV-om druga zemlja u svetu, a 360.000 dece su ostala siročad jer su im roditelji preminuli od AIDS-a. Jedine fotografije iz te "privatne posete", objavljene su na društvenim mrežama.

Kola Sulaimon / AFP / Profimedia 

S obzirom na to da je Hariju Lesoto jako prirastao srcu, a tamošnja kraljevska porodica "jako je uticala na njegov odgoj" pa je to bitan deo njegovog života, mnogima je neobično da mu se supruga nije pridružila.

Daily Mail je objavio izjavu nekog insajdera koji je rekao da sumnja da ona nije putovala u Afriku sa suprugom "jer nije mogla da ostavi decu".

Tolga Akmen / AFP / Profimedia 

- Možda je zaista tako... Ali ona nikad nije bila u Lesotu, što mi je pomalo čudno i iznenađujuće jer je ta zemlja prinčev drugi dom, a kraljevska porodica njegova druga porodica. Sentebale je važan deo njegovog života, pa se čini normalnim da nešto toliko bitno želi da podeli sa životnom partnerkom.

U isto vreme dok je Hari putovao, Megan je dokazivala da i sama može da izaziva pažnju. Zlobni komentatori kažu da je podigla visinu uloga u dokazivanju nezavisnosti i silno se trudila da ukrade šou.

SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Primer za to je crvena haljina koju je nosila na nedavnom humanitarnom događaju u Los Anđelesu i o kojoj se danima pričalo i pisalo.

Insajderi u raznim medijima govore kako je ona ušla u "boli me briga za sve" fazu života i odlučila da zanemari kritičare.

CraSH/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Pre nego što je upoznala Harija, uvek je nosila autfite koje ne možete da ne primetite na crvenom tepihu. Uvek je volela pažnju - komentarisao je neko u OK! Magazinu - Sada se definitivno vratila svom stilu pre kraljevske porodice.

Isti izvor blizak paru je rekao da su ona i Hari odlučili da svako bavi svojom karijerom.

CraSH/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Ona je zaključila da je glavna zvezda kada sama dolazi na događaje - zaključio je.

Komentatorka The Suna, Klemi Mudi, u svojoj kolumni je napisala da nije baš jasno šta se događa u ovom braku.

- Verovatno samo njih dvoje znaju. I na kraju krajeva, zašto bi trebalo da nam podnose izveštaje o tome koliko je napeta ili opuštena atmosfera za doručkom u njihovoj kući? - napisala je i dodala - Kakva god bila istina, sami su sebi napravili mnogo medveđih usluga i dolili ulje na vatru kojom se šire priče o razvodu, poput otkaza saradnika koji nestaju brzinom munje. Sve to ne zvuči kao priča o odanosti, predanosti i porodičnom skladu.

DPPA / ddp USA / Profimedia 

Mudi je u tekstu spomenula da će, ako se ikad razvedu, njihov razvod biti poput pada Rima - isprva polagan, a onda će se sve naglo srušiti.

- Ili, kako je moja mudra mama jednom rekla: "Dajem im sedam godina". - zaključila je.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S.)

Bonus video

This browser does not support the video element.

Megan Markl  Tiktok/suitsarmy