GLAVA I RUKE PRONAĐENI U ZAMRZIVAČU: Delovi tela tinejdžerke otkriveni u Koloradu na bizaran način, vlasnik kuće u problemu

Pronađeni delovi tela nestale devojke

AP 31 Okt 2015

Glava i ruke 16-godišnje devojke koja je poslednji put viđena 2005. godine otkriveni su u zamrzivaču u nedavno prodatoj kući u Koloradu, saopštila je policija.

Incident se prvobitno dogodio pre devet meseci, 12. januara, kada je kancelarija šerifa okruga Mesa u Koloradu primila poziv u vezi sa šokantnim otkrićem u gradu Grand Džankšon.

"Službenici su otkrili da su glavu i ruke ljudskog bića pronašli nakon poziva osobe koja je došla da preuzme zamrzivač koji je putem interneta besplatno ponudio novi vlasnik nedavno prodate kuće", saopštila je policija.

Bilo je potrebno devet meseci istrage pre nego što je kancelarija okruga Mesa uspela da otkrije identitet žrtve.

"DNK testiranje otkrilo je da je žrtva Amanda Lerijel Overstrit", saopštila je policija.

Veruje se da je Amanda imala otprilike 16 godina kada je nestala, a niko je nije video ni čuo od aprila 2005. godine.

Overstrit je bila biološka ćerka prethodnog vlasnika kuće, saopštila je policija, a okolnosti njenog nestanka su pod istragom, kao i forenzičko ispitivanje dokaza.

Nema podataka da je ikada prijavljen njen nestanak, rekli su zvaničnici i pozvali građane da ne fotografišu kuću jer novi vlasnik nema ništa sa ovim slučajem-

"Kancelarija šerifa okruga Mesa želi da naglasi da je kuća sada u novom vlasništvu, potpuno nepovezana sa prethodnim slučajem. Kuća je kupljena, kompletno preuređena i prodata sadašnjem vlasniku. Pozivamo vas da poštujete privatnost sadašnjeg vlasnika i njihovih komšija i izbegavate vožnju pored kuće ili fotografisanje", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/NBC/Prenela: S. M.)