Potresne fotografije Brusa Vilisa obilaze svet: Zbog neizlečive bolesti slike slavnog glumca izazivaju tugu

Porodica Brusa Vilisa redovno izveštava o njegovom stanju. Njegova ćerka Talula Vilis rekla je nedavno da se Brus "oseća isto, što je u njegovoj situaciji dobro".

Bruce/Javiles / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Brus Vilis retko se pojavljuje u javnosti otkako mu je 2022. dijagnostikovana afazija, jezički poremećaj, a zatim je bolest napredovala do frontotemporalne demencije.

Fanovi imaju prilike da ga vide jedino kada ga paparaci snime tokom vožnje Kalifornijom. Ovih dana opuštao se sa svojim telohraniteljem u vožnji kroz Los Anđeles.

Bruce/Javiles / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Brus je sedeo na suvozačevom mestu i imao je tužan i zamišljen izraz lica.

Svaka nova fotografija slavnog glumca rastuži njegove fanove jer su navikli da ga gledaju nasmejanog.

Printskrin/Instagram 

Porodica Brusa Vilisa redovno izveštava o njegovom stanju. Njegova ćerka Talula Vilis rekla je nedavno da se Brus "oseća isto, što je u njegovoj situaciji dobro". "Naše posete imaju toliko puno ljubavi i mislim da to nadmašuje sve", dodala je. Iako je Brusovo stanje teško palo celoj porodici, Talula kaže kako je upravo to "stvorilo mogućnost za više ljubavi" između njih.

Blindie/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Njegova bivša supruga, Demi Mur, s kojom ima tri ćerke, Rumer, Skaut i Talulu, takođe je progovorila o Brusovom stanju. "S obzirom na sve, stabilno je", rekla je.

Šta je frontotemporalna demencija?

Reč je o retkoj vrsti demencije koja uzrokuje probleme s ponašanjem i govorom. Ponekad se naziva Pikova bolest ili demencija frontalnog režnja. Prvi vidljivi simptomi su promene ličnosti i ponašanja i poteškoće s govorom. Ova vrsta demencije se odnosi na frontalni i temporalni režanj mozga, na kojima nastaju oštećenja usled bolesti. Nije poznato šta je uzrokuje, ali često postoji genetska komponenta, prenosi Index.hr.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

This browser does not support the video element.

RAŠA BUKVIĆ OTKRIO KAKAV JE ZAPRAVO BRUS VILIS: Radili smo 6 meseci, dotakli smo se privatnih stvari OVO JE RAZLIKA IZMEĐU NAS  Kurir televizija