"IDU VUK I DANA ZA AMERIKU, A MENE ZOVE SLOBA" Bogoljub Karić otkrio detalje urnebesnog razgovora sa Miloševićem: "Piješ kafu kod mene, SAMO ISTINU HOĆU"

Dragan Kadic, Nemanja Nikolić, EPA Vladadimitrijevic

Tema današnje emisije "Puls Srbije vikendom" sa Krunom Unom Mitrović su politički gafovi u Srbiji - od onih urnebesnih, do onih koji su prešli u ozbiljne rasprave.

Gosti emisije bili su Ivica Dačić, ministar policije, Bogoljub Karić, biznismen i političar, Robert Čoban, medijski ekspert, i Milan Stevanović Piksel, medijski stručnjak.

Bogoljub Karić je govorio o vremenu Slobodana Miloševića i otkrio detalje jednog telefonskog razgovora.

- Ja sam tada bio biznismen. I mi smo se trudili da pomognemo predstavnike opozicije, recimo Vuka Draškovića. To su sve bile mršave kampanje, mali iznosi. Ali tada je bila hrabrost i ludost podržavati to - rekao je Karić, i dodao:

- Idu Vuk i Dana za Ameriku, ja izvadim karte i stavim na sto. Zove me Milošević, i kaže: "Da te pitam samo, da li si ti pomogao da se kupe karte za Molitveni doručak". Ja mu kažem da ne znam, a on meni kaže: "A ne ne, mi pijemo kafu zajedno, kod mene u kući, znači samo istina... Ajde proveri, pa mi javi".

Karić kaže da je pozvao Miloševića posle pet minuta, i rekao da je njegova turistička agencija kupila te avionske karte.

- Ja mu kažem da smo pomagali sve partije. A Milošević mi kaže: "E tako, znao sam..." - rekao je Karić kroz smeh.