"STRANKAMA BEZ PROGRAMA NIŠTA NE SMETA KAO ISTINA" Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu se oglasio saopštenjem

Printscreen

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu oglasio se saopštenjem u kom se navodi da predstavnicima Stranke slobode i pravde smeta sve što je dobro za građane Novog Sada, i što je taj grad u Vučevićevo vreme postao najbolje mesto za život u celom regionu.

- Strankama bez programa ništa ne smeta kao istina. Činjenicu da je Miloš Vučević najuspešniji gradonačelnik Novog Sada, i da ga je to kandidivalo za predsednika Vlade Srbije, prihvata ceo Novi Sad, cela Srbija i ceo region. Svi, osim fantomske stranke Dragana Đilasa, koja zajedno sa 12 drugih stranaka, ima u Novom Sadu duplo manje glasova od Srpske napredne stranke. Partija političara koji je kao visoki funkcioner bio deo režima koji je uništio Novi Sad, ima obraza da tvrdi da Novi Sad nije napredovao u Vučevićevo vreme i da širi besmislene laži da je gradska kasa prazna i da gradska preduzeća ne rade dobro - ističu iz GO SNS, i nastavljaju:

- Šta vi to zamerate Milošu Vučeviću? Što u gradskoj kasi danas ima 47 milijardi dinara, što je skoro tri puta više u odnosu na vreme kad ste vi i vaši koalicioni partneri vodili grad? Što je od nula novih škola iz vašeg vremena, izgrađena Muzičko-baletska škola od 14.000 kvadrata, i gradska koncertna dvorana, koju vodi proslavljeni virtuoz Stefan Milenković, dok ste vi o trošku budžeta grada pekli volove i pravili koncerte Duginog posela? Zamerate li mu što je izgrađeno devet i rekonstruisano 17 vrtića? I što se grade još četiri nova vrtića i dve nove škole? Što nije, kao vi, zatvorio nijednu, nego je otvorio 14 fabrika? Što je obezbeđen posao za 45.000 Novosađana, za razliku od vremena vladavine vas i vaših partnera, kad je bez posla ostalo više od 35.000 ljudi? Što je izgrađena zgrada Zavoda za hitnu pomoć? Što su izgrađena tri, i rekonstruisana tri doma zdravlja? Što nije ukraden ni jedan jedini dinar, a izgrađen je Bulevar Evrope? Što se grade tri nova mosta? Što je novim GUP-om ukinut vaš projekat Novi Sad na vodi, koji je na Šodrošu i Kameničkoj adi predviđao gradnju komercijalnih sadržaja, i umesto toga predviđeno više zelenila, sportske i rekreativne površine? Patite li što Darko Šarić, omiljeni investitor, vas u vaših koalicionih partnera, neće graditi u okolini brodogradilišta, čiji je vlasnik bio u vaše vreme?

Zapitali su i da li predstavnicima SSP smeta što je posle 45 godina podignut novi park, i što je posađeno više od 65.000 sadnica novog drveća.

- Što je budžet za kulturu uvećan četiri puta u odnosu na vreme kad je vaša, tada jedinstvena politička organizacija vladala Novim Sadom? Što je uređeno više od 80 mini parkova i izgrađeno 188 sportskih terena, dečijih igrališta i teretana na otvorenom? Zamerate li Vučeviću što nije prodao "Vodovod i kanalizaciju", kako ste vi planirali, i što je izgrađeno više 303 kilometara kanalizacione i 135 kilometara nove vodovodne mreže. Jeste li ogorčeni što je Novi Sad bio Evropska prestonica kulture i Evropska prestonica mladih i što je prosečna plata porasla sa 47.000 na 115.000 dinara?

- Ne morate da odgovorite, jasno je! Vama smeta sve što je dobro za građane Novog Sada. Vama Miloš Vučević i Srpska napredna stranka smetaju zato što rade u interesu građana. I što je zbog Vučevića i naše politike Novi Sad postao najbolje mesto za život u celom regionu, i što to priznaje ceo region. To je nepremostiva razlika između nas i vas.