"PREOSTAJE FRONTALNI FIZIČKI NAPAD NA NAROD" Glišić o rešavanju pozicije Srba na Kosovu i Metohiji: Srbija treba da se ugleda na Izrael, nema više popuštanja

"Jedino što ne treba da uradimo sada je ratni pohod na Kosovo, što jeste opcija. Uzeli su sve, ali Srbi neće otići, a takva situacija je najopasnija, jer tada preti frontalni fizički napad na narod"

Kurir Televizija

Mere ukidanja zabrane uvoza robe, kako prenose albanski mediji u Prištini, važiće samo za administrativni prelaz Merdare, dok će zabrana važiti za ostale administrativne prelaze Kosmeta i centralne Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova tzv. Kosova, posle skoro 16 meseci, donelo je odluku o ponovnom plasmanu robe koja iz centralne Srbje dolazi na teritoriju Kosova i Metohije.

Na ovu temu za Kurir televiziju govorili su Boris Bratina, profesor Filozofskog fakulteta u Prištini i Vladan Glišić, advokat.

Kurir Televizija 

- Imamo problem i sa Kurtijem, i sa njegovim sponzorima iz Brisela i Vašingtona. Zemlje koje su nekada bile u socijalističkom lageru su mnogo otvorenije za protok robe od evropskih zemalja na koje se pre gledalo kao na prostor slobode - rekao je Glišić, pa dodao:

Kurti uvek uradi korak više nego što je dozvoljeno, ali sada je pod pritiskom jer je njegova igra postala preskupa za Brisel i Vašington. Mi više ne možemo da dopuštamo ova iživljavanja nad Srbima na KiM.

Bratina je istakao da iako izgleda kao da je situacija na Kosovu i Metohiji malo bolje jer je protok robe dozvoljen preko Merdara, i dalje im predhodi mnogo nelegalnih akcija kao što su ukidanje dinara i srpskih institucija.

Kurir Televizija 

- Ovo stanje ne može doneti ništa dobro. Srbi su neprekidno u odbrambenom stanju, svi Srbi sa KiM imaju ugrađenu opreznost. Neko može da vas uhapsi, ciljaju se domaćini i snažniji ljudi - istakao je Bratina.

Gosti su istakli i svoje mišljenje da Nemačka nije pravi prijatelj Srbije, a Bratina je podsetio i da su oni ti koji nose profit kada ulože u Srbiju.

- Ne treba da budemo zahvalni Nemačkoj na investicijama jer oni ne samo da imaju dug prema ovoj teritoriji već su i oni ti koji odnose profit. Čim je Šolc otišao Kurti je počeo ponovo da pravi haos.

This browser does not support the video element.

Glišić: Srbija se po pitanju Kosova treba ugledati na Izrael  Kurir televizija

Glišić je rekao da veruje da Srbija treba da se ugleda na Izrael, i pozivajući se na njih kao na naše prijatelje možda bi svet shvatio da ćemo mi postupiti kao što je Izrael postupio po pitanju Gaze. 

- Mi nismo u poziciji Izraela, ali ovaj predlog zvuči razumno. Jedino što ne treba da uradimo sada je ratni pohod na Kosovo, što jeste opcija. Uzeli su sve, ali Srbi neće otići, a takva situacija je najopasnija, jer tada preti frontalni fizički napad na narod - rekao je navodeći da je potrebno sprovesti kontrolu oružja Albanaca.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Odluka o ulasku srpske robe na teritoriju KiM  Kurir televizija