POLITIČAR VOLI FUDBAL! Čeda Jovanović obišao grad gde je slavni Maradona ostavo najveći trag, evo kako se proveo i šta je sve zabeležio

Funkcioner je ovekovečio mural slavnog fudbalera kao i sve simbole koji podsećaju na proslavljnog sportistu

Kurir Televizija, ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia

Čedomir Jovanović obišao je Italiju, a naročito gradove gde je Dijego Maradona otavio najveći trag. Političar je obišao Napulj sa porodicom i prijateljem Aleksandrom Kos, a trenutke koje je zabeležio je podelio na društvenim mrežama.

Funkcioner je ovekovečio mural slavnog fudbalera kao i sve simbole koji podsećaju na njega. Nema sumnje da Jovanović izuzetno ceni lik i delo slavnog Maradone, pa je to i pokazao.

Maradona je bio svetski poznat legendarni argentinski profesionalni fudbaler i fudbalski trener. Rođen je 30. oktobra 1960. godine u Lanusu u Buenos Ajresu. Preminuo je 25. novembra 2020. godine u mestu Tigre u regiji Buenos Ajres.

This browser does not support the video element.

Čeda posetio Maradonin rodni kraj  TikTok

Sa Brazilcem Peleom je 2000 . godine proglašen za najboljeg igrača 20. veka u izboru FIFA-e (Svetska fudbalska federacija). Veoma buran život svetske zvezde obeležile su „čarolije“ na fudbalskom terenu, ali i brojne afere mimo „travnatog tepiha“. Maradona je, upravo zbog života običnog siromašnog klinca koji se vinuo do visina planetarne slave, bio tema mnogih dokumentarnih filmova, knjiga i tabloidnih članaka. Njegovo ime je zlatnim slovima upisano u istoriju svetskog fudbala.

PASCAL GEORGE / AFP / Profimedia 

Armando je za treći rođendan od rođaka na poklon dobio svoju prvu fudbalsku loptu, sa kojom je stalno spavao da mu je neko ne bi ukrao. Ubrzo je postao „zaljubljen“ i predan fudbalskoj lopti i samoj igri. Prema njegovim rečima, majka bi mu ponekad oduzimala loptu kako bi ga primorala da se fokusira na školu, ali je kasnije odustala shvativši da je fudbal Armandov poziv.

This browser does not support the video element.

Džaka se pozdravlja sa srpskim fudbalerima, grli sa Rajkovicem  Kurir