Ukoliko nemate ideje šta da pripremite za porodični ručak, tradicionalna jela su uvek dobro rešenje. Iako mališani nisu mnogo oduševljeni boranijom, ako je pripremite na ovakav način sigurno će je i oni zavoleti. Sočno, kremasto jelo sa povrćem nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Donosimo vam recept za boraniju sa jajima i pavlakom zapečenom u rerni.
Sastojci:
- 1/2 kg boranije po izboru
- 2 manja krompira
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice ml. paprike
- ulje
- začin, so
- 200 gr kisele pavlake
- 2-3 jaja
- 1 paradajz na kockice
- peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati šargarepu na krugove pa prodinstati i dodati očiščenu boraniju. Dodati malo vode pa je dinstati oko 20 minuta.
Skinuti sa vatre, dodati, crvenu papriku, začin, seckan beli luk , seckan peršun i na kockice paradajz. Umutiti jaja malo viljuškom pa dodati pavlaku.
Ubaciti u boraniju izmešati i sipati u đuveč. Po želji može po vrhu rendan kačkavalj. Peči na 22-230 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni.
(Kurir.rs/SrbijaDanas/M.J)