BARAĆ ZADOVOLJAN POSLE UBEDLJIVE POBEDE MEGE: "Da nastavimo da rastemo kao tim, da napredujemo individualno i da igramo svaku utakmicu sa željom da pobedimo"

Starsport©

Košarkaši Mege upisali su i četvrtu uzastopnu pobedu na startu sezone u ABA ligi, pošto su u Hali sportova Ranko Žeravica savladali Mornar rezultatom 84:59 (23:14, 21:13, 19:21, 21:11).

Izabranici Marka Baraća su odigrali odličan meč na oba kraja terena i postepeno uvećavali prednost tokom susreta. Razlika je već do poluvremena prelazila 20 poena, Mornar je pružio nešto veći otpor u trećoj četvrtini, ali je Mega vrlo brzo stekla nedostižnu prednost u odlučujućoj deonici, te je na kraju upisala ubedljivu pobedu za 4-0 u ABA ligi.

Trener Mege, Marko Barać, izneo je utiske na konferenciji za medije posle susreta:

– Čestitao bih svojim igračima, zaista su dobro i vredno radili u toku nedelje, kako bi se pripremili za ovu utakmicu na najbolji mogući način. Defanzivno samo bili na visokom nivou 40 minuta, što nam je omogućilo da iskontrolišemo stvari koje Mornar radi odlično i generalno njihov napadački sistem koji je vrlo kreativan. Raduje me što smo pobedili u bici za skok, što je za našu ekipu svaki put prioritet i da smo nastavili sa dobrim protokom lopte, velikim brojem asistiranih poena i nadam se da ćemo tako nastaviti. Čestitao bih gostima na fer igri i želim im sreće u nastavku takmičenja. Što se nas tiče, da nastavimo da rastemo kao tim, da napredujemo individualno i da igramo svaku utakmicu sa željom da pobedimo, rekao je Barać.

Osvrnuo se i na status Koste Kondića, koji nije bio u protokolu:

– On je u toku nedelje doživeo povredu na treningu, nije bio spreman da igra. Kao što se to dešavalo i do sada, nismo se obazirali na to, jer ovi momci treniraju veoma dobro, svih 14 koji su sa nama i vrlo sam zadovoljan kada mogu da dam priliku nekome da to pokaže i na utakmici. Videćemo kakva će biti situacija sa Kostom, nastavljamo da radimo dalje, dodao je šef struke Mege, Marko Barać.

U narednom, petom kolu ABA lige, košarkaši Mege gostuju Splitu na Gripama, a susret je zakazan za 19. oktobar, od 19.00.