RASTURENA MALOLETNIČKA BANDA SA BALKANA: Srbi, Bosanci i Rumuni brutalno pretukli dvojicu Austrijanaca - najstariji ima 16 godina

EPA / Christian Bruna

Nakon višemesečne istrage policija Salcburga uspela je da reši slučaj napada iz maja meseca kada je maloletnička banda brutalno pretukla dvojicu Austrijanaca.

Reč je o bandi maloletnika sa Balkana, svi uzrasta od 13 do 16 godina, a među njima nalazi se i državljani Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i Rumunije.

Sve se desilo 19. maja kada su se dvojica Austrijanaca vraćala sa koncerta. U jednom momentu ušli su u raspravu sa jednim tinejdžerom, a zatim je čitava grupa maloletnika prišla i pretukla ih. Reč je o brutalnom napadu jer je Austrijanac (29) ostao da leži u besvesnom stanju, dok je njegov 30-godišnji prijatelj zadobio lakše povrede. Teško povređeni 29-godišnjak je hitno prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Salcburgu.

Međutim, iako je bilo dosta svedoka napada, niko nije uspeo da opiše napadače. Tek nakon detaljne analize mutnih snimaka sa nadzornih kamera policija je uspela da identifikuje maloletnike iz BiH, Srbije i Rumunije. Niko od njih nije stariji od 16 godina. Oni su privedeni, neki su priznali da su učestvovali u napadu, a protiv njih će biti podnesena prijava.

Navodno, ovo nije prvi put da ova banda pravi probleme po Salcburgu.

Kurir/Nezavisne