"MI SMO SLIKA BEOGRADA SVAKOM TURISTI, ZATO OVO RADIMO" Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović započeo akciju čišćenja centralnog dela glavnog grada

Akcija čišćenja pešačke zone u centru Beograda trajaće do petka

Kurir Televizija

Danas počinje prva u nizu velikih akcija čišćenja ulica Starog grada. Jesenja akcija inciijativa je opštine Stari grad uz učešće JKP "Gradska čistoća" i preduzeća "Zelenilo" i trajaće do petka.

Novinarka Kurir televizije Nevena Milošević prisustvovala je početku akcije gde je razgovarala s predsednikom opštine Stari Grad Radoslavom Marjanovićem.

Akcija čišćenja ulica na Starom gradu

- Ovo je zajednička inicijativa građana, opštine, ali, naravno, i gradskih komunalnih preduzeća. Danas krećemo, a prva akcija će biti u pešačkoj zoni u Knez MIhailovoj. I od danas do petka će se organizovati temeljno čišćenje pešačke zone. Danas se nalazimo ovde kod "Ruskog cara" i krećemo ka Obilićevom vencu, sve do parka Topličin venac gde će Gradsko zelenilo takođe danas tokom dana da organizuje dodatno čišćenje samog parka - rekao je Marjanović.

This browser does not support the video element.

"MI SMO SLIKA BEOGRADA SVAKOM TURISTI, ZATO OVO RADIMO" Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović započeo akciju čišćenja centralnog dela glavnog grada  Kurir televizija

Prvi čovek centralne gradske opštine otkrio je razloge za početak ovakve akcije.

- Želja nam je da kroz ovakve vanredne akcije dodatno doprinesemo da ulice Starog grada budu čiste i uredne. Moram da istaknem da smo započeli upravo od pešačke zone, zato što je ovde upravo najveći broj i turista i građana. I zato nam je važno da upravo ovaj sam centar grada bude uredan i čist. Takođe, mapirali smo lokacije gde nedostaju kontejneri, dodatne đubrijere, jer želimo da praktično pokrijemo sve delove Starog grada koji to do sada nisu bili.

Marjanović je gledaocima jutarnjeg programa Redakcija rekao i plan za nastavak akcije.

- Već sledećeg vikenda nas očekuje čišćenje Dunavskog jeja. To je takođe inicijativa koju su pokrenuli građani Starog grada. Sve ovo što radimo zapravo ima za cilj da naš Stari grad bude najčistija opština u Beogradu. Pre svega, ovaj sami centar grada reprezentuje i naš grad svima onima koji dođu i koji prolaze kroz Beograd.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs