KIM NAREDIO TRUPAMA DA SE "PRIPREME ZA OTVARANJE VATRE"! Dronovi primećeni nad Pjongjangom, južnokorejska vojska saopštila da je "potpuno spremna" da odgovori

Zaoštrena situacija na Korejskom poluostrvu zbog letova bespilotnih letelica iznad Pjongjanga

EPA/KCNA, AP/Korea News Service

Južnokorejska vojska saopštila je danas da je "potpuno spremna" da odgovori na upozorenje Severne Koreje, posle zaoštravanja tenzija između dve zemlje zbog letova bespilotnih letelica iznad Pjongjanga, koji je naredio svojim snagama na granici da se pripreme za otvaranje vatre.

Severna Koreja optužila je južnog suseda za let dronova iznad Pjongjanga i bacanje propagandnih letaka sa "zapaljivim glasinama i sa smećem". Pjongjang je u nedelju upozorio da će let još jednog drona smatrati "objavom rata".

Južnokorejska vojska je negirala da stoji iza letova dronova, okrivljujući grupe južnjačkih aktivista, koje imaju običaj da šalju propagandne letke na Severnu Koreju.

Severna Koreja je sinoć kao odgovor zatražila od dela vojske, koja je već u ratnom stanju, da se u potpunosti "pripreme za otvaranje vatre". Takođe je pojačan vazdušni nadzor iznad Pjongjanga.

(Kurir.rs/Beta-AP/Foto: Ilustracija)