POTVRDA ČELIČNOG PRIJATELJSTVA SRBIJE I KINE Ministarka Mesarović sastala se sa visokom delegacijom Komunističke partije Kine u Novom Sadu

"U mom rodnom gradu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, imala sam čast da budem domaćin visokoj delegaciji Komunističke partije Kine, koju je predvodila Li Sijaosin", kazala je ministarka

Printskirn Instagram

Ministarka privrede Adrijana Mesarović sastala se juče sa visokom delegacijom Komunisticke partije Kine u Novom Sadu.

Ova poseta rezultat je uspešne saradnje između Srbije i Narodne Republike Kine, kao i bliske stranačke saradnje između Srpske napredne stranke i Komunisticke partije Kine, koju su trasirali predsednici Aleksandar Vučić i Si Ðinping, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

"U mom rodnom gradu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, imala sam čast da budem domaćin visokoj delegaciji Komunističke partije Kine, koju je predvodila Li Sijaosin, član Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i direktorka Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora", rekla je ministarka Mesarovićeva.

"Intenzivne posete na visokom nivou i razmena iskustava u različitim oblastima, ne samo da potvrđuju naše čelično prijateljstvo, već otvaraju nove mogućnosti za još dublju saradnju" istakla je Mesarovićeva.

Srbija i Kina zajedničkim snagama grade stabilan most poverenja i podrške, koji donosi dobrobit našim građanima i doprinosi globalnom napretku, rekla je ona.

"Naše čelično prijateljstvo, zasnovano na međusobnom poštovanju i zajedničkoj viziji bolje budućnosti, nastaviće da raste i jača u godinama koje dolaze", napisala je Mesarovićeva na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Kurir.rs