JOVANOV REAGOVAO NA SUKOBE U DEMOKRATSKOJ STRANCI! Na sednicu GO DS došlo 50 članova od potrebnih 116: "DA SE NE DESI DA MI OPET TREBA DA OBEZBEDIMO KVORUM"

Šef poslanika SNS reagovao na previranja u taboru Demokratske stranke.

Printscreen RTS

Sukobi u taboru Demokratske stranke se produbljuju iz dana u dan, a kako pišu mediji sednica Glavnog odbora te partije, na čijem je čelu Zoran Lutovac, bila je bez kvoruma.

Naime, kako prenosi nedeljnik Vreme sednica Glavnog odbora Demokratske stranke, zakazana za nedelju 13. oktobra u 12 sati, nije održana, jer se, prema njihovim saznanjima na sednici pojavilo oko 50 članova, dok je za odlučivanje bilo potrebno prisustvo 116 članova. Kako su za Vreme rekli njihovi izvori iz DS, bila je očekivana burna sednica, jer pored rasprave o izveštajima o radu trebalo je da se raspravlja u o izbornoj skupštini stranke.

S obzirom da je opozicija tokom čitave prošle nedelje kuburila sa kvorumom i u Skupštini Srbije, te su isti obezbeđivali poslanici vladajuće većine, Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe naprednjaka, je reagovao i na najnovija dešavanja u DS-u.

"Samo da se ne desi da opet mi treba da obezbedimo kvorum. Da isključim telefon, za svaki slučaj", poručio je Jovanov na platformi "X".

Prema saznanjima iz DS-a, najavljena je inicijativa članova Glavnog odbora stranke za ostavku Lutovca i njegovih potpredsednika.

Kurir.rs / Vreme / X