"BEŽI OD MENE! SRAM VAS BILO" Kijevljani sposobni za vojsku došli na rok koncert, evo kako ih je tamo sačekala vojna policija koja juri regrute (VIDEO)

Racije ukrajinske vojne policije po mestima za izlazak u Kijevu

Printscreen/dailymail.co.uk

Ukrajinska vojna policija zadužena za regrutaciju ciljano obilazi mesta po prestonici Kijevu gde pritvara muškarce sposobne za vojsku koji su bez odgovarajućih dokumenata.

Dejli mejl navodi da njih regruteri prisilno odvode u ukrajinsku vojsku.

Na snimku koji je objavio britanski tabloid vidi se kako su dvojica muškaraca bukvalno odvučena kada su u petak uveče izašli sa koncerta ukrajinske rok grupe Okean Elzi.

- Beži od mene! - čuje se kako viče jedan od posetilaca koncerta dok ga tri vojna policajca vuku ka punktu za regrutaciju koji je postavljen ispred hale.

Navodi se da je serija racija izvedena po restoranima, diskotekama, barovima i koncertnim halama.

One koji odbiju da pokažu dokumenta kojim potvrđuju da su izuzeti od vojne obaveze ili imaju falsifikovane papire brzo odvuku odatle.

Printscreen/dailymail.co.uk 

  U klipu se vidi kako muškarac u panici pokušava da se izvuče iz policajčevog stiska, dok više žena sve to snima.

- Sramota! Sram vas bilo! - viču te žene.

Prema ukrajinskim ratnim zakonima, svi muškarci stari između 25 i 60 mogu da idu u vojsku, a oni između 18 i 60 godina ne smeju da izlaze iz zemlje.

Zbog velikog manjka trupa Ukrajina je smanjila starosnu granicu za mobilizaciju sa 27 na 25 godina.

(Kurir.rs/The Daily Mail/Preveo i priredio: N. V.)

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

EVO ZAŠTO SVE MANJE UKRAJINACA PODRŽAVA ZELENSKOG! Stručnjaci bez dileme: Histerija u državi, ostali bez novčane podrške SAD  Kurir televizija