Pozorište "Boško Buha" proslavilo rođendan! Maša Mihailović za Kurir: Želja nam je da se završi rekonstrukcija i da se vratimo na staru adresu

Nastavićemo da i u jubilarnoj 75. godini radimo predstave za decu "Tri musketara" i "Palčica", jer su oni naša primarna publika, kaže upravnica

Vladimir Jablanov

Pozorište "Boško Buha" obeležilo je u nedelju 74 godine postojanja izvođenjem najnovije predstave s Večernje scene "Tvoje i moje" Borisa Liješevića. Važan datum obeležili su u Teatru "Vuk", a ne u svojoj kući na Trgu republike, čija je obnova u toku.

Www.crvenazvezdafk.com  Ršumova poruka

Na poziciji upravnika 16 godina je proveo omiljeni dečji pisac Ljubivoje Ršumović, koji je publici i prijateljima ove kuće poslao čestitku.


- Ometen godinama i neuropatijom, nisam večeras s dragom pozorišnom bratijom, ali jesam umetničkim duhom s našim Buhom. Hajde da predložimo da pozorište "Boško Buha" za dela vrhunska svoja dobije orden i status narodnog heroja. Da ga u zagrljaj primi državna majčinska ruka, da se ne potuca više od Kneza do Vuka, da zahvaljujući 74. pregnuću dobije zaslužen značaj i svoju kuću. U ime ove dugogodišnje želje pozdravljam sve Buhine prijatelje i staratelje - istakao je Ršumović u svom prepoznatljivom šaljivom stilu.

Vladimir Jablanov  Glumci na sceni


Nakon svečanog dela u razgovoru za Kurir upravnica Maša Mihailović otkrila je planove za predstojeću sezonu i dotakla se novih komada.


- Za narednu godinu ostaje želja da ponovo budemo na Trgu republike. Možda ova želja nije realna, ali je snažna. Dogovorena je realizacija brojnih kreativnih ideja, pa ćemo raznim događajima i radionicama obeležiti jubilej - navela je Mihailovićeva i dodala:
- Program će biti obogaćen dvema značajnim premijerama namenjenim deci - "Tri musketara" Ivana Vukovića i "Palčica" Staše Koprivice. Čeka nas i režija Milice Kralj namenjena Večernjoj sceni. To je komedija pod radnim naslovom "Igra" u režiji Milice Kralj, koja je i koautorka komada.

Vladimir Jablanov  Nagrađeni su glumice Ivana Lokner i Katarina Gojković, kao i glavni dekorater Zoran Mišić

Kao što i dolikuje važnom jubileju najstarijeg dečjeg pozorišta u Srbiji, najavljeno je da će fokus ostati na najmlađoj publici.


- Nastavićemo da i u jubilarnoj 75. godini radimo predstave za decu, jer su oni naša primarna publika. Nadam se da ćemo imati priliku da se naš ansambl proširi i da nam se priključe novi glumci, kao što su Đorđe Kadijević i Marko Pavlović, koji već nose veliki deo našeg repertoara - zaključila je Maša Mihailović u razgovoru za Kurir.

Nemanja Nikolić  Zoran Cvijanović


Nakon izvođenja predstave u penziju je ispraćen dugogodišnji član Zoran Cvijanović, a svoje jubileje proslavile su glumice Ivana Lokner i Katarina Gojković, kao i glavni dekorater Zoran Mišić.