"ORBAN JE GOVORIO U RANGU PREDSEDNIKA SRBIJE" Vučević sa Samita Berlinskog procesa: Možda su dva govornika napomenula odnos Beograda i Prištine

Instagram/milosvucevic

Premijer Srbije Miloš Vučević poručio je sa Samita Berlinskog procesa u Nemačkoj da je napravljena jedna retrospektiva desetogodišnjeg rada Berlinskog procesa.

- Stiče se utisak da Nemačka želi da revitalizuje taj proces. Ono što je dobro je da je bila konstruktivna atmosfera, nije bilo peckanja i provokacija. Potpisali smo dva dokumenta na koja nemamo nikakvih zamerki - istakao je.

Kako je rekao, naravno Srbija uvek insistira na formuli "pet plus jedan", a ne šest članica Zapadnog Balkana.

- Možda su dva govornika napomenula odnos Beograda i Prištine. Kurti je imao nešto o Pekingu, ali ništa nije bilo dramatično. Dobili smo pohvale za ekonomske rezultate. Orban je govorio u rangu predsednika Srbije, stvarno je iskreni prijatelj Srbije. Rekao je da nema rešenja Zapadnog Balkana bez ulaska Srbije u EU - naveo je Vučević.

Vučević se sastao i oči u oči sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

- Srdačan razgovor sa premijerom Viktorom Orbanom, iskrenim prijateljem Srbije, tokom samita Berlinskog procesa - naveo je Vučević na Instagramu.

Vučević će danas imati razgovore i sa predstavnicima stranke CDU u Bundestagu, a u okviru Berlinskog procesa učestvovao je na panelima posvećenim regionalnoj saradnji i zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Zelenoj agendi, povezivanju i energetici.

U Berlinu je danas potpisana Deklaracija podrške Akcionom planu za zajedničko regionalnom tržište, kao i Sporazum o pristupu visokom obrazovanju.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

Miloš Vučević u kulturnom centru Srbije u Parizu  Kurir televizija