NA 40 DANA OD SMRTI BORA ČORBA DOBIO MURAL I U BEOGRADU! Legendarnog rokera fanovi ne zaboravljaju, ovaj potez je sve oduševio! (FOTO)

Ovo je drugi po redu mural sa likom pokojnog Bore Đorđevića

Kurir, Damir Dervišagić

Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, preminuo je 4. septembra u 71. godini, a u subotu mu je održan četrdesetodnevni pomen.

Na dan njegove sahrane na jednoj zgradi već je osvanuo mural s njegovim likom, a sad se, na 40. dan od njegove smrti, pojavio i jedan novi, i to u Beogradu. Na njemu se vidi pokojni roker u svom prepoznatljivom izdanju s koncerta, dok na zidu piše: "Kad dođeš Bogu na istinu, nek ti u duši vlada mir! 1952-2024"

Kurir 

Podsetimo, na Gradskom groblju u Čačku okupili su se članovi porodice, prijatelji, kao i poštovaoci njegovog rada.

- On je čovek koji će kroz svoja dela, svoje pesme, zauvek biti među nama iako se preselio na onaj svet. Njegovi vanremenski stihovi će i budućim generacijama govoriti koliko je bio veliki i drugačiji od svih - rekli su Borini prijatelji za medije.

Aleksandar Jovanović Cile, Privatna arhiva - Saski Art 

Frontmen Riblje čorbe je, po sopstvenoj želji, sahranjen upravo u rodnom Čačku, iako su njegovi roditelji sahranjeni u Beogradu.

Na komemorativnom skupu i na sahrani bilo je i dosta njegovih kolega: Momčilo Bajagić Bajaga, Miroslav Ilić, Miša Mijatović, Zoran Dašić Daša, Dejan Petrović, Đorđe David, Era Ojdanić i mnogi drugi.

Kurir 

Kurir.rs

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Bora Čorba sahranjen uz pesmu "Pogledaj dom svoj, anđele"  Kurir