Nakon šokantnih optužbi za zlostavljanje, ponovo se vraćaju Viktorijini anđeli: Tražili su im da skidaju donji veš, manekenke otkazale saradnju...

Brend Victoria's Secret nije bio napadnut samo zbog "nedostatka inkluzije", nego i zbog mnogo ozbiljnijih stvari

Rojters

U Njujorku će gledaoci sutra ponovo moći da uživaju u reviji Viktorijinih anđela. Nakon turbulentnog period prethodnih godina, lepotice ponovo stavljaju svoja krila. 

Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Brend Victoria's Secret nije bio napadnut samo zbog "nedostatka inkluzije", nego i zbog mnogo ozbiljnijih stvari. Izašao je čak i dokumentarac koji otkriva vezu između osnivača Victoria's Secreta Lesa Veknera i osuđenog trgovca ljudima Džefrija Epštajna. Navodi se da su dvojica muškaraca bili bliski prijatelji 20 godina, živeli na istom imanju i da je Veksner dao Epstajnu punomoćje za veći deo svog poslovanja.

Newyork times" je 2020. optužio bivšeg glavnog direktora marketinga "L Brandsa", ćerke-kompanije "Viktorijas sikret", Edvarda Eda Razeka za “mizoginiju, maltretiranja i uznemiravanja” unutar modne marke.

Ed Razek optuživan je da je primoravao manekenke da mu sede u krilu i ljubio ih na silu. Jedna je ispričala da ju je dodirivao u predelu međunožja pre izlaska na pistu, a stravične detalje reklo je oko 30 osoba koji su sarađivali ili bili na određeni način povezani sa brendom.

"Optužbe su kategorički netačne, krivo prikazane i izvučene iz kontektsa", rekao je Razek za "Times

Veliki broj devojaka morao je da pozira bez odeće zbog obaveze prema fotografu modne marke, a onda bi njihove slike završile u skupom buku kao jasna ilustracija poziranja na silu.

Profimedia 

"Newyork post" pisao je 2020. da je Razek tražio od Bele Hadid, koja je kratko bila Anđeo poznate modne marke, da skine veš na kastingu a onda je komentarisao "njene savršene grudi". Ona je zbog toga prekinula saradnju. Njena sestra Điđi Hadid biće članica sutrašnje postavke modela za reviju.

Profimedia 

Nakon što se saznalo da će se 2023. vratiti "revija" "VS" pojavile su se reakcije negodovanja i ljutnje. U pitanju su zapravo bile promocije nove kolekcije a ne revija u starom ruhu. Neki su govorili da neće gledati ukoliko nema plus sajz modela na pisti i ponovo skretali pažnju na pogrešnu predstavu o ženskoj lepoti.

(Kurir.rs/Žena/M.J)