"POKAZALI STE KAKVI STE HEROJI I KOLIKO VELIKO SRCE KUCA U VAMA": Ministar Dačić u Loznici dočekao srpske spasioce iz BiH (FOTO)

Kurir/T.I.

Pripadnici Specijalističko-spasilačkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP-a, koji su bili prethodnih dana angažovani u Bosni i Hercegovini radi pružanja pomoći nakon katastrofalnih bujičnih poplava i klizišta u toj zemlji, večeras su se vratili u Srbiju. Njih je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dočekao ispred stanice vatrogasno-spasilačke jedinice u Loznici.

Posle obavljene smotre i raporta koji mu je predao vođa tima Davor Vidović, pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a, ministar je rekao da su naši spasioci "još jednom pokazali su kakvi su heroji i koliko veliko srce kuca u njima".

Kurir/T.I. 

Dačić je podsetio da je odmah posle teške nesreće koja je zadesila BiH, u kojoj je naneta velika mterijalna šteta i stradao veliki broj ljudi, predsednik Aleksandar Vučić u ime Srbije ponudio svaku pomoć. Čim je BiH zvanično uputila takav zahtev u roku od nekoliko sati, Sektor za vanredne situacije (SVS), zajedno sa JP "Srbijavode", koje su sastavni deo republičkog Štaba za vanredne situacije, uputio je pomoć BiH.

Kurir/T.I. 

- Bili smo svesni da će ona u tim trenucima verovatno biti ne toliko spasavanje ljudi koliko uklanjanje posledica nesreće. Otišao je tim od 36 pripadnika Tima za spasavanje iz SVS sa 12 vozila i dva barega "Srbijavoda" koji su učestvovali u akciji. Bili smo deo međunarodnog tima koji je došao u BiH i verovatno smo tamo ostali najduže - naveo je ministar Dačić.

- Pokazali smo veliku solidarnost, a predstavnici BiH su zahvalni na onome što smo uradili. Siguran sam da su i građani BiH svesni koliko smo im veliku pomoć pružili u ovim, za njih veoma teškim trenucima. Svi mogu da vide koliko imamo sposobne i spremne naše ljude koji se bave ovim teškim poslom u SVS, i da kada je potrebno reagujemo brzo. Voleo bih da timovi spasilaca nemaju povoda da budu angažovani, ali ako se nešto desi građani Srbije mogu da budu mirni da će im u slučaju požara, poplava, elementarnih nepogoda od strane naših državnih organa biti pružena pomoć na vrhunskom nivou - kazao je Dačić koji se zahvalio pripadnicima Tima za spasavanje iz SVS koi su na najbolji način predstvili našu zemlju.

Kurir/T.I. 

Svi su se vratili živi i zdravi i hvala im još jednom na onome što su uradili, kazao je Dačić koji je naš tim ispratio 6. oktobra u pet sati ujutru, a sada ih je i dočekao u Loznici. Inače, dolazeći iz BiH kolona vozila našeg tima je sa upaljenim rotacionim svetlima prošla Bulevrom Dositeja Obradovića i centrom grad do zbornog mesta kod Vatrogasnog doma.

Kurir/T.I. 

Kurir/T.Ilić

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Dačić ispratio timove za spasavanje u BiH  Mup Srbije