PRVI SNIMAK SA GRANICE DVE KOREJE, PUT DIGNUT U VAZDUH! Ovako su Kimovi vojnici razneli vezu sa Južnom Korejom, nakon toga su usledili pucnji (VIDEO)

Snimak eksplozije puta između dve Koreje koji je u vazduh digla severnokorejska vojska

EPA/KCNA, screenshot X/KyivPost, screenshot X/samkimreports

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa granice Severne i Južne Koreje na kojem se vidi kako je dignut u vazduh jedan od puteva koji je povezivao dve zemlje.

U klipu se vidi eksplozija na severnoj strani demarkacione linije koju kontrolišu trupe severnokorejskog vođe Kim Džong Una.

Rojters je prethodno preneo navode južnokorejske vojske da je Severna Koreja je digla u vazduh delove puteva i železničkih pruga koji je povezuju sa jugom, na granici koja obiluje vojnim utvrđenjima.

EPA/KCNA 

Britanska agencija navodi da ovo dodatno pojačava napetost na Korejskom poluostrvu.

screenshot X/samkimreports 

- Neki od severnih delova puteva i železničkih pruga koji su veza sa jugom dignuti su u vazduh - saopštio je Združeni generalštab vojske Južne Koreje.

screenshot X/samkimreports 

Navodi se da su, kao odgovor na ovo, južnokorejske trupe ispalile hice upozorenja južno od demarkacione linije koja deli sve susedne zemlje.

Eksplozije nisu izazvale nikakvu štetu na strani granice pod kontrolom Seula.

Južnokorejska vojska je juče saopštila da je "potpuno spremna" da odgovori na upozorenje Severne Koreje, posle zaoštravanja tenzija između dve zemlje zbog letova bespilotnih letelica iznad Pjongjanga, nakon čega je vrhovni vođa Kim Džong Un naredio svojim snagama na granici da se pripreme za otvaranje vatre.

(Kurir.rs)