CRNA GORA ĆE DUGO PAMTITI UČINAK LEGENDE: Robert Prosinečki postao najgori ikad, a krenuo je pobedama...

Robert Prosinečki je dobro počeo, a onda potonuo na klupi Crne Gore.

Darren Staples / Zuma Press / Profimedia

Crnogorcima baš ne ide. Doživela je fudbalska reprezentacija ove zemlje četvrti poraz u ovogodišnjoj Ligi nacija, savladao ih je Vels rezultatom 1:0 golom Harija Vilsona sa bele tačke.

To je bio šesti uzastopni poraz "sokolova" i selektor Robert Prosinečki je sada statistički najgori selektor otkako se Crna Gora osamostalila.

Nema Crna Gora ni respektabilan tim, u najboljih pet liga Evrope igraju samo Adam Marušić i Nikola Krstović koji nastupaju u Italiji, a njihova selekcija je u nizu loših rezultata.

Kada je Prosinečki u februaru seo na klupu prvo je pobedio Belorusiju 2:0 u gostima i Makedoniju 1:0 kući, a onda su krenuli porazi. Bolji od njih bili su Belgija 2:0, Gruzija 3:1, Island 2:0, Vels 2:1, Turska 1:0 i sada ponovo Vels.

Jason Brown/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prosinečki u prvih osam utakmica na klupi nacionalnog tima ima 0,75 osvojenih bodova po meču. Nekadašnji selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je imao 1,07 bodova i drugi je na toj listi.

Prethodni selektor Miodrag Radulović je dobio 26 odsto mečeva, a najmanje pobeda na klupi "sokolova" ima Faruk Hadžibegić. On je slavio pet puta, ali je vodio samo 13 mečeva. Kraj ovog crnog niza tim Crne Gore i Robert Prosinečki će tražiti na domaćem terenu protiv Islanda u sredu od 18 časova u Podgorici.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Gol Srbije za vođstvo protiv Švajcarske  Kurir